Главно Свијет

The Independent: Бродови и подморнице САД, Британије и Француске већ на позицијама за напад

У ШПИЈУНИРАЊУ РУСКИХ БАЗА У СИРИЈИ УЧЕСТВУЈЕ СЕДАМ АМЕРИЧКИХ ИЗВИЂАЧКИХ АВИОНА

ДОБРО  обавијештени лондонски The Independent објавио је да се оружане снаге „западних савезника, Сирије и Русије спремају за ратна дејства“ јер „ракете могу полетјети у најскорије време“.

Исти лист наводи: „Војне снаге Велике Британије, Француске и САД већ су на мјесту за наношење удара по објектима сиријског режима, а друга дио њихових снага иде ка предвиђеним позицијама“.

The Independent још наводи: „Сиријске владине снаге се спремају за одбрану, а Русија саопштава да ће предузети мјере да заштити свој персонал у Сирији, што повећава вјероватноћу сукоба између руских и западних снага“.

Агенције специјализоване за ту врсту мониторинга објавиле су да чак седам америчких шпијунско-извиђачких авиона  на смјену „дежура“ у ваздушном простору изнад источног Медитерана – наспрам руских база Хмејмим (авио) и Тартус (поморска).

Наводно се ради о шест противподморничких патролних авиона ратне морнарице САД типа P-8A Poseidon, који „на задатак“ долијећу из своје авио-базе Сигонела на  Сицилији,.

Седми је авион за радиоелектронско извиђање EP-3E Aries II, који узлијеће са Крита.

Трамп је Сирији и Русији `обећао` ударе `лијепим и паметним` америчким ракетама.

Амерички телеканал CNBC  објавио је да ће на удару бити два сиријска војна аеродрома, један истраживачки центар и „фабрика бојних отрова“. Укупно – осам циљева.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар