Свијет

The New York Times дао ријеч једном од оних Трампових сарадника који саботирају његове намјере и рјешења

ТЕКСТ ЈЕ НЕПОТПИСАН, А ПРЕДСЈЕДНИК САД ГА ЈЕ ОДМАХ НАЗВАО „КУКАВИЧКИМ И СРАМНИМ“
  • Приликом сусрета са америчким шерифима, Доналд ТРАМП објавио да је увјерен да ће побједити и на предсједничким изборима 2020-те на којима ће се борити за други предсједнички мандат. Притом је нагласио: „Администрација одлично функционише, рејтинг ми све више расте. Нико неће бити ни близу прилике да ме побједи 2020-те. Зато што смо урадили више него што је ико могао да замисли прије мање од двије године“
  • У Вашингтону се ситуација усијава и због новембарских конгресних међуизбора. Републиканци сада имају већину и у Сенату и у Представничком дому. Ако се од новембра ситуација измијени – демократе ће Трампа лишити сваког маневарског простора и учинити све што буде у њиховој моћи да му приреде импичмент
  • Како је показала најновија анкета у организацији оних који Трампу, у најамњу руку, нису наклоњени: за импичмент је тренутно 40 одсто Американаца…

ДОНАЛД Трамп назвао је кукавичким текст у The New York Times чији анонимни аутор је себе означио као сарадника његове администрације, а иступио са оштром критиком на рачун актуелног предсједника САД.

Своју критику изоштрио је додатно овако:

„У киксирајућем The New York Times појавио се анонимни текст, замислите – анонимни, што значи – плашљиви. То је права срамота… Аутор је вјероватно неко ко није у стању да ради, неко ко је ове (у администрацији) грешком“.

Трамп је поново назвао The New York Times листом који га не воли  и признао:

„Не волим ни ја њих јер су непоштени“.

И портпаролка Бијеле куће се огласила истим поводом и аутора текста назвала „кукавицом“ и позвала га да напусти Трампову администрацију.

Сам чланак је назвала „још једном демонстрацијом настојања либералних медија да дискредитују предсједника (Трампа)“.

Проблем са текстом „анонимног аутора“ много је, међутим, озбиљнији од саме критике на Трампов рачун.

Он је америчког лидера назвао неморалним, устврдио је да уопште није приврженик конзервативних идеала републиканацa и да је склон импулсивним и непромишљеним рјешењима.

Само, важније је што је открио да и он и „многи високи званичници у администрацији“ предано раде на томе да не допусте да Трамп реализује оно што је најгоре у његовим обећањима и намјерама“.

У мјери у којој је тачно, ово значи да дио Трампове администрације, најблаже речено, саботира неке његове одлуке и намјере.

Трамп је, иначе, објавио да је увјерен да ће побједити и на предсједничким изборима 2020-те на којима ће се борити за други предсједнички мандат.

Притом је нагласио:

„Администрација одлично функционише, рејтинг ми све више расте. Нико неће бити ни близу прилике да ме побједи 2020-те. Зато што смо урадили више него што је ико могао да замисли прије мање од двије године“.

Трамп је све ово рекао приликом сусрета са америчким шерифима.

Текст у New York Times дошао је одмах послије појаве књиге познатог новинара листа Washington Post Боба Вудворда под насловом „Страх: Трамп у Бијелој кући“ у којој се описују разногласја и трвења у само мврху америчке администрације.

У Вашингтону се ситуација усијава и због новембарских конгресних међуизбора.

Републиканци сада имају већину и у Сенату и у Представничком дому. Ако се од новембра ситуација измјени – демократе ће Трампа лишити сваког маневарског простора и учинити све што буде у њиховој моћи да му приреде импичмент.

Како је показала најновија анкета у организацији оних који Трампу, у најамњу руку, нису наклоњени: за импичмент је тренутно 40 одсто Американаца…

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар