Видео Свијет

„Трамп-бејби“ у Единбургу, демонстранти и испред оба шкотска голф-клуба у власништву лидера САД

ПРЕДСЈЕДНИК САД СУТРА ЛЕТИ ЗА ХЕЛСИНКИ ГДЈЕ ЋЕ 16. ЈУЛА РАЗГОВАРАТИ СА ПУТИНОМ
  • Домалд и Меланија ТРАМП одсјели у хотелу голф-клуба Trump Turnberry. Иако је ваздушни простор над тим дијелом Шкотске затворен, над клубом је пролетио параплан са банером организације Greenpeace на којем је писало „Трамп: много ниже од неопходног нивоа“

ОКО 10.000 хиљада људи окупило се данас у Единбургу због доласка америчког предсједника Доналда Трампа у Шкотску.

Највише испред два голф клуба у власништву предсједника САД – Trump Turnberry и Trump International Golf Links.

Полиција је саопштила да се испред шкотског парламента окупило око 3.000 људи и да су се представници антифашистичких група као и политички активисти придружили скупу.

Демонстранти планирају протестну шетњу до америчког конзулата испред којег су распоређене јаке снаге безбједности.

Џонатан Шафи, из групе Шкотска против Трампа је изјавио да они желе да покажу солидарност са Американцима који су против Трампа.

„Није прихватљиво да предсједник одваја дјецу од њихових породица и охрабрује фашисте, расисте и хомофобе“, објашњава Шафт и додаје да ово није антиамерички протест већ протест против Трампа и његовог режима који дијели и сукобљава грађане.

Доналд и Меланија су смјештени у хотелском делу Trump Turnberry, који се налази у заливу Ферт-оф-Клајд на обали Ирског мора.

Иако је ваздушни простор над тим делом Шкотске затворен,  над клубом је пролетио параплан са банером организације Greenpeace на којем је писало „Трамп: много ниже од неопходног нивоа“.

Испред ограде Trump International Golf Links, који се налази на супротној обали Шкотске, окупило се више од сто противника Трампове политике са транспарентима „Велика Британија Трампу говори не“ и „Трампа овде нема“. Њихов протест је пратила мексичка музика.

У том клубу-хотелу одсјео је Трампов син Ерик.

У Единбургу су противници америчког лидера подигли у ваздух „Трамп-бејби“ – лутку предсједника САД  на надувавање високу шест метара.

Та лутка представља Трампа као зло дијете са мобилним у рукама.

Амерички лидер сутра (15. јула) креће за Хелсинки гдје га дан касније чека сусрет са предсједником Русије Владимиром Путином.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар