Одабрано Свијет

Трамп и 17 држава САД прикључили се захтјеву Тексаса да се пониште избори у четири државе

ПРЕДСЈЕДНИК САД СЕ ТУЖБИ ПРИКЉУЧИО КАО ПРИВАТНО ЛИЦЕ, ОДНОСНО – ПРЕДСЈЕДНИЧКИ КАНДИДАТ
  • Поништавање – фактички нове изборе у Висконсину, Пенсилванији, Мичигену и Џорџији – затражиле државе у којима власт држе републиканци: Мисури, Алабама, Арканзас, Флорида, Индијана, Канзас, Луизијана, Мисисипи, Монтана, Небраска, Северна и Јужна Дакота, Јужна Каролина, Тенеси, Јута, Оклахома и Западна Вирџинија
  • Доналд ТРАМП: „Бићемо умијешани у спор који је покренуо Тексас а придружиле му се многе друге државе. Ово је озбиљно. Нашој земљи је потребна побједа“

АДВОКАТИ Доналда Трампа поднијели су захтјев Врховном суду САД тражећи да он (Трамп) буде прикључен тужби Тексаса којом се тражи проглашавање неуставним предсједничких избора на територији четири америчке државе – Пенсилваније, Џорџије, Мичигена и Висконсина.

Трамп је затражио да се тужби прикључи као приватно лице, односно – као предсједнички кандидат.

У документу он такође тврди да су се у свакој од четири тужене државе или промијенили одговорни (за изборне махинације) или да те државе нису поштовале приликом гласања ни своје законе.

„Бићемо умијешани у спор који је покренуо Тексас а придружиле му се многе друге државе. Ово је озбиљно. Нашој земљи је потребна побједа“ – нагласио је Трамп.

Тексашки државни тужилац Кен Пакстон поднио је 9. децембра тужбу Врховном суду САД захтјевајући да се пониште резултати предсједничких избора и Пенсилванији, Џорџији, Висконсину и Мичигену и прогласе неуставним јер су тамошње власти искористиле пандемију да изрежирају крајњи изборни резултат (у корист демократе Џоа Бајдена).

Трампово указивање да су тужбу Тексаса подржале „многе друге државе“ није без основа.

Таквих држава је тренутно 17! Све су се обратиле Врховном суду САД.

То су учиниле државе Мисури, Алабама, Арканзас, Флорида, Индијана, Канзас, Луизијана, Мисисипи, Монтана, Небраска, Северна и Јужна Дакота, Јужна Каролина, Тенеси, Јута, Оклахома и Западна Вирџинија.

У свим овим државама на власти су републиканци.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар