Одабрано Свијет

Трамп изјавио да ће објавити детаљне записнике о својим разговорима са Путином

ОДЛУЧИО ДА ТИМ КЛИНОМ ИЗБИЈЕ КЛИН ОНИХ КОЈИ ГА ОПТУЖУЈУ ДА ЈЕ У ЗАВЕРИ СА РУСКИМ ЛИДЕРОМ
  • Најновија оптужба – да је чак и од својих најближих сарадника сакрио шта је пет пута разговарао са Владимиром Путином – дошла је преко листа The Washington Post који је у власништву компаније Amazon Џефа Безоса. Конфликт Трампа и Безоса почео је још у време председничке изборне кампање 2016-те.  Он је тада тврдио да Amazon у САД плаћа мали порез а има монополски положај на тржишту     

ДОНАЛД Трамп је изјавио да ће објавити детаљне записнике о својим преговорима са Владимиром Путином.

У интервјуу телевизији Fox News тим клином је одлучио да избије клин опонената из Демократске партије и експонаната дубоке државе који су га оптужили преко дневног листа The Washington Post да је чак и од најближих сарадника сакрио садржај својих разговора у четири ока са руским лидером.

Упитан да ли је заиста спреман да повуче такав потез, председник САД  је одговорио са „да“ и притом нагласио:

„Мени је свеједно“.

За свој сусрет са Путином у Хамбургу, за време самита Г-20,  за који је посебно био нападнут, рекао је да су он и председник РФ у том немачком граду имали „одличан разговор“ и да су разменили мишљења о Израелу и „много других ствари“.

У наставку је, имајући у виду да је Елиот Енгел, копредседник комитета доњег дома Конгреса САД за спољну политику, објавио да ће бити отворена конгресна истрага о сусретима Трамп.Путин, нагласио:

„Ништа не скривам од своје администрације“.

Претходно је – поводом тврдње The Washington Post да о његовим разговорима са Путином нема ничег ни на „тајним фајловима“ – изјавио:

„Ништа не скривам. Нема никакве завере са Русијом. Washington Post — то су лобисти компаније Amazon. Доказивање завере је губљење времена“.

The Washington Post је објавио да је Трамп – да би сакрио садржај свог разговора са Путином у Хамбургу – чак одузео забелешке свом преводиоцу и још му забранио да из разговора било шта открива кључним људима из врха администрације.

Бела кућа је објаснила да је од преводиоца тражено да ћути да и поводом разговора у Хамбургу не би дошло до „цурења“ каквих је претходфно било много.

Конфликт Трампа и компаније Amazon почео је још у време председничке изборне кампање 2016-те.

Он је тада тврдио да компанија у САД плаћа мали порез а има монополски положај на тржишту.

The Washington Post је у власништву компаније Amazon Џефа Безоса.

http://fakti.org/alter-america/tramp-izjavio-da-ce-objaviti-detaljne-zapisnike-o-svojim-razgovorima-sa-putinom

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар