Одабрано Свијет

Трамп: Највећа су грешка у историји САД је слање наших трупа на Блиски Исток

ТИМЕ ЈЕ УДАРИО ДА КЛИНТОНА, БУША МЛАЂЕГ И ОБАМУ КОЈИ ПОДРЖАВАЈУ БАЈДЕНА

Конвој оклопних возила америчке војске током вежбе у северном делу Кувајта, непосредно уочи агресије на Ирак, 13. март 2003.

  • Бивши савјетник америчког лидера Џон Болтон открио у својим „мемоарима из Бијеле куће“ да је Трамп увјерен да су САД поражене у Авганистану и на Блиском Истоку
  • Предсједник САД потписао уредбу којом се од федералних агенција тражи да докажу да не запошљавају људе из иностранства умјесто Американаца квалификованих за те послове

ДОНАЛД Трамп оцијенио је да је слање америчких трупа у ратове на Блиском Истоку – највећа грешка у историји његове земље.

„Елиминисали смо стопроцентно Исламску државу, њеног вођу Абу Бакра ал-Багдадија и њен калифат. Уклонили смо иранског генерала Касема Сулејманија.  Учинио сам много ствари које други  предсједници САД нису радили… Али, никада није требало да идемо на Блиски Исток“.

Поновио је да су ратови на Блиском Истоку и мијешање у његове послове „највећа грешка у историји САД“.

Раније је бивши савјетник америчког лидера Џон Болтон открио у својим „мемоарима из Бијеле куће“ да је Трамп увјерен да су САД поражене у Авганистану и на Блиском Истоку.

Познати американолог Борис Межуев уверен је да Трамп на овај начин жели да покаже бирачима колико се радикално разликује од својих претходника Клинтона, Буша млађег и Обаме.

„Ово је Трампу – сматра Межуев – додатно важно је сва тројица подржавају предсједничку кандидатуру његовог ривала Џоа Бајдена. Буш млађи подржава демократу Бајдена јер је Трамп прешао пут клану Буш. Не само тиме што је из политичког седла избацио Џеба Буша који је имао амбицију да постане предсједник САД. Зато клан Буш жели да свргне Трампа“.

Предсједник САД је, иначе, управо потписао уредбу којом се од федералних агенција тражи да докажу да не запошљавају људе из иностранства умјесто Американаца квалификованих за те послове.

Бијела кућа је објаснила да се том уредбом спрјечавају државне агенције да Американце замењују јефтином радном снагом из иностранства.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар