Одабрано Свијет

Трамп објавио да је могуће да ће одустати од већ припремљеног сусрета са Путином у Буенос Ајресу

ТО ЈЕ ЈЕДАН ОД СКРИВЕНИХ МОТИВА УКРАЈИНСКОГ СЛАЊА РАТНИХ БРОДОВА У РУСКИ ДИО АЗОВСКОГ МОРА
  • Нове санкције против Русије већ је затражио пољски предсједник Анджеј Дуда. Са истим захтјевом је иступио високи функционер партије Ангеле Меркел Норберт Ретген. А убрзо – и државни врх Естоније

АМЕРИЧКЕ марионете у Кијеву добро су знале због чега шаљу три мала ратна брода у руске територијалне воде у Азовском мору.

Први мотив је испливао на површину одмах: подићи рејтинг Петру Порошенку који до „азовске провокације“ није имао никакве шане на предсједничким изборима заказаним за 31. март 2019-те, а и створити стартну претпоставку да ти избори буду одложени.

Други се разоткрио синоћ.

Доналд Трамп је – у интервјуу The Washington Post – рекао да је могуће да ће отказати сусрет са Владимиром Путином планиран у вријеме самита Г-20 у Буенос Ајресу. Због – погодили сте! – „заробљавања украјинских бродова у Креченском мореузу“.

„То може бити пресудно. Можда ћу, додао је амерички предсједник, одустати од тог сусрета. Не свиђа ми се та агресија. Ја уопште не желим агресију“.

Трамп је нагласио да од америчке шпијунаже чека „подробан извјештај о инциденту“.

Москва је званично објавила да су три поменута украјинска брода била дошла на 20 километара од руске обале и да су се у моменту заустављања и заробљавања налазила цијелих 50 километара од „линије пролаза бродова испод Кримског моста“.

Упркос овоме, Стејт департман је од „европских савезника“ затражио да јаче подржавају Украјину“ и пооштре већ уведене антируске санкције.

У санкцијама је скривен још један мотив азовске провокације.

Нове санкције против Русије већ је затражио пољски предсједник Анджеј Дуда.

Са истим захтјевом је иступио високи функционер партије Ангеле Меркел Норберт Ретген. А убрзо – и државни врх Естоније.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар