Свијет

Трамп туче опоненте њиховим оружјем: Русија ће се умијешати у изборе на страни демократа

ОБЈАВИО ДА ЋЕ УСКОРО ПОЧЕТИ ДА НАСТУПА СА СЛОГАНОМ „САЧУВАЈМО АМЕРИКУ ВЕЛИКОМ“
  • У наступу пред ветеранима у Канзас-Ситију рекао: „Ми имамо 151 милијарду долара дефицита у трговини са ЕУ. Приликом посјета неким земљама, интересовао сам се како су наши дефицити са другима настали. Рекли су ми да се из САД нико за то није интересовао.  И, тако су они радили шта су хтјели, а ми смо се са тиме мирили. Тога више неће бити! На том плану смо већ напредовали. Сви нам долазе на ноге јер не желе да им уводимо царине“

ДОНАЛД Трамп је преко Твитера огласио да је забринут јер би Русија на новембарским међуизборима за Конгрес САД могла помагати Демократској партији.

Тукући политичке противнике њиховим оружјем, то је објаснио овако:

„Брине ме што ће се Русија жестоко борити да утиче на наше наредне изборе. Сигурно ће помагати демократама јер ни један предсједник САД према њој није био оштар као ја. Јасно је да Русија не жели Трампа!“

Амерички лидер овако наступио иако је замјеник министра државне безбједности САД Кристофер Кребс изјавио да тајне службе САД нису регистровале никакве спољне покушаје да се утиче на међуизборе за Конгрес САД ујесен 2018-те.

Трамп је, иначе, објавио и да су Европска унија и Кина спремне да преговарају са Вашингтоном о проблемима у међусобној трговини и да су спремне да прихвате услове САД.

Ово је рекао у Канзас-Ситију, у наступу пред ветеранима америчких војних операција у иностранству.

„Ми имамо 151 милијарду долара дефицита у трговини са ЕУ. Приликом посјета неким земљама, интересовао сам се како су наши дефицити са другима настали. Рекли су ми да се из САД нико за то није интересовао. И, тако су они радили шта су хтјели, а ми смо се са тиме мирили. Тога више неће бити! На том плану смо већ напредовали. Сви нам долазе на ноге јер не желе да им уводимо царине. Наше ствари економски стоје боље него икад“.

Трамп је прецизирао да САД у трговању са другим земљама имају 817 милијарди дефицита, па додао:

„Овај предсједнички мандат сам почео са слоганом `Учинимо Америку опет великом`, а при крају мандата ћу га промијенити у `Сачувајмо Америку великом`. А да би то било могуће – не смијемо имати глупе трговинске аранжмане као посљедњих 25 година. То ћу промијенити и то – брзо“.

Приликом истог обраћања ветеранима, предсједник САД је саопштио да је спреман да са Ираном закључи „истински споразум“. Потом је помало загонетно додао:

„Иран више није земља која је био раније“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар