Одабрано Свијет

У америчкој војној вјежби у Хрватској учествују и „припадници оружаних снага Косова“

ТРАЈАЋЕ ДО 6. ЈУНА, А ОБУХВАТА И ПОЛИГОНЕ У СЛОВЕНИЈИ И МАЂАРСКОЈ

У ОКВИРУ међународне војне вежбе „Хитни одговор 19″, која се одржава на територији Хрватске, извршен је ваздушни десант америчких снага на војни полигон „Еуген Кватерник“ код Слуња, саопштило је хрватско Министарство одбране, преноси Хина.

Наводи се да ће вјежба изводи (која је почела 10. маја) трајати до 6. јуна на хрватском војном полигону у Слуњу и у касарни „Јосип Јовић“ у Удбини, као и на подручју Словеније и Мађарске.

Хрватско министарство је међу 1.600 војника који учествују у вјежби — из Хрватске, Словеније, Мађарске, САД, Албаније, Црне Горе, Пољске, Француске, Уједињеног Краљевства, Литваније, Сјеверне Македоније, БИХ, Италије и Њемачке – убројало и „припаднике оружаних снага Косова“.

Наводи се да ову вјежбу планира и води Команда америчких снага за Европу (УСЕУЦОМ) са тежиштем на увјежбавање снага земаља чланица А-5 иницијативе.

У овој иницијативи, која носи назив и Америчко-јадранска повеља, чланице су Албанија, Хрватска, Сјеверна Македонија, Црна Гора, БиХ и САД, док је Србија 2008. године добила статус посматрача.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар