Свијет

У Доњецку 120.000 људи испратило Александра Захарченка до Алеје Хероја

ВИЈЕНЦЕ ПОЛОЖИЛЕ И ДЕЛЕГАЦИЈЕ РУСИЈЕ, ЛУГАНСКЕ РЕПУБЛИКЕ, АБХАЗИЈЕ И ЈУЖНЕ ОСЕТИЈЕ
  • У име државног врха ДНР, од Захарченка су се опростили вд  њеног предсједника Дмитриј Трапезњиков и министар одбране Владимир Кононов. Опростио се и министар финансија Александар Тимофејев  којег је ранила бомба која је убила Захарченка
  • Посебно дирљив био је лични опроштај Владислава Суркова, помоћника предсједника Русије. Он се Захарченку обраћао као да је жив: „Саша, брате, обојица смо исте вјере, а то значи да вјерујемо у вјечни живот. Ово је тежак дан, али ти говорим исто што и на твој рођендан: да си тврд момак и прави херој и да је велика част бити твој пријатељ. До виђења, брате, чувај се. Чувај се тамо, ако овдје није било могуће“

ЦИО Донабас – а не само Доњецка Народа Република – опростио се од Александра Захарченка као од свог великог и заслужног сина.

Али, не само Донбас. посљедњу пошту предсједнику Доњецке Републике, који је био и један од њених војних команданата, одале су и делегације Русије, Луганске Народне Републике, Јужне Осетије и Абхазије.

Сахрани у Доњецку убијеног предсједника ДНР присуствовало је око 120.000 људи.

Ковчег са тијелом Захарченка био је изложен у згради Доњецког театра опере и балета, али су многи цвијеће полагали и на улазу у бомбом уништени кафе чија експлозија је убила лидера ДНР.

У име државног врха ДНР, од Захарченка су се опростили вд  њеног предсједника Дмитриј Трапезњиков и министар одбране Владимир Кононов.

Опростио се и министар финансија Александар Тимофејев  којег је ранила бомба која је убила Захарченка.

Александар Тимофеев

Посебно дирљив био је лични опроштај Владислава Суркова, помоћника предсједника Русије. Он се Захарченку обраћао као да је жив:

„Саша, брате, обојица смо исте вјере, а то значи да вјерујемо у вјечни живот. Зато ти се и обраћам као живом.

Ово је тежак дан, али ти говорим исто што и на твој рођендан: да си тврд момак и прави херој и да је велика част бити твој пријатељ.

Ти си стално журио. И на фронт и да рјешаваш проблеме рудара. Ево, и са одласком си пожурио иако је за то било прерано. Исувише рано. Али, ако никако другачије није могло, ево да ти кажем као и увијек: До виђења, брате, чувај се. Чувај се тамо, ако овдје није било могуће“.

До  доњецког гробља – до Алеје Хероја – Захарченково тијело је превезено на лафету.

У Доњецку је објављено да су бомбу која је убила Захарченка поставили припадници украјинске јединице за специјалне операције. И обећали да ће наредних дана објавити и име оног ко је припремом терористичког акта оперативно руководио (неколико учесника-извршилаца већ је похапшено).

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар