Одабрано Свијет

У Москви основан Међународни покрет русофила на чијем је челу Бугарин Николај Малинов

ПУТИН: РУСИЈА ЈЕ ОД ПОЧЕТКА ОПЕРАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ ВИШЕСТРУКО ПОВЕЋАЛА СВОЈ ЕКОНОМСКИ СУВЕРЕНИТЕТ
  • Предсједник РФ учесницима конгреса рекао: „У срцу вашег покрета у настајању су дугогодишње традиције пријатељства и међусобног поштовања које повезују Русе са другим народима. Те славне традиције су сачуване чак и на наглим заокретима историје“
  • Указао да су сви проблеми Русије почели одмах након распада Совјетског Савеза јер је Запад покушао да је уздрма стварањем петих колона и убацивањем на њену територију међународних терориста

ВЛАДИМИР Путин је поздравио учеснике и госте првог конгреса Међународног покрета русофила за чијег је првог лидера изабран Бугарин Николај Малинов.

Предсједник Русије је учесницима конгреса рекао и ово:

„У срцу вашег покрета у настајању су дугогодишње традиције пријатељства и међусобног поштовања које повезују Русе са другим народима. Те славне традиције су сачуване чак и на наглим заокретима историје“.

Према његовим ријечима, учеснике конгреса спаја искрена љубав према Русији, њеној историји и култури и интересовање за све што је повезано са њом.

„Веома цјенимо вашу чврсту рјешеност да се одупрете русофобској кампањи, вашу жељу да развијете дијалог и обострано корисну хуманитарну сарадњу“, рекао је Путин.

Након овог обраћања, руски лидер је оцијенио да је његова земља од почетка специјалне операције у Украјини вишеструко повећала савој економски суверенитет.

Нагласио је да је Запад погрешно рачунао да ће увођењем антируских санкција довести до масовног пропадања фирми, изласка десетина хиљада незадовољних на улице и немира великих размјера.

Додао је да су сви проблеми Русије почели након распада Совјетског Савеза јер је Запад покушао да је уздрма стварањем петих колона и убацивањем на њену територију међународних терориста.

Русија је 10. марта затражила састанак Савјета безбједности УН о проблему русофобије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар