Главно Свијет

У Пекингу крећу са три круга масовног ковид-тестирања

ЖЕЛИ ДА ИЗБЈЕГНЕ СУДБИНУ ШАНГАЈА ЧИЈИХ ЈЕ 25 МИЛИОНА ГРАЂАНА ЦИО МЈЕСЕЦ БИЛО `ЗАТВОРЕНО`
  • Биће забрањено пружање угоститељских услуга у више округа, уз затварање више од 60 станица метроа

ГЛАВНИ град Кине, Пекинг, започео је нови круг масовног тестирања на ковид-19 и затворио више аутобуских линија и метро станица, у покушају да избјегне сценарио из Шангаја, гдје су милиони становника затворени због епидемије више од мјесец, преноси Ројтерс.

Пекинг настоји да избјегне експлозивни раст нових случајева инфекције ковид -19, као што је случај у Шангају, тако што спроводи фазна масовна тестирања, а у овом тренутку забрањено је пружање угоститељских услуга у више округа, уз затварање више од 60 станица метроа, што је око 15 одсто мреже, наводи британска агенција.

Данас је започео први од три нова круга свакодневних тестирања у највећем градском округу, Чаојангу, у коме се налазе амбасаде и велики број канцеларија, и власти су саопштиле да и становници других области у којима су пријављени случајеви морају да буду тестирани током викенда.

У Шангају су власти саопштиле да је најгора епидемија вируса корона у граду стављена под ефективну контролу након једномјесечног затварања скоро 25 милиона људи и обећале да ће остати при својој стратегији нулте толеранције на ковид-19 упркос растућим економским трошковима.

У данашњем саопштењу званичници Шангаја навели су да се полагање матуре за ученике одлаже за почетак јула.

Број инфекција у Шангају изван подручја под карантином, што је показатељ да ли се град може поново отворити, пао је на 18 у петак, са 23 дан раније, а укупан број нових случајева је благо опао на око 4.000, према данашњим подацима, преноси Ројтерс.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар