Одабрано Свијет

У САД левичари уништавају породицу за новац Сороша и Арноа

ПОЗИВАЈУ СЕ НА МАРКСА, А ГЛАВНА УПОРИШТА СУ ИМ СИЈЕТЛ, ПОРТЛАНД, ЊУЈОРК И ФИЛАДЕЛФИЈА

Менза комуне у Сијетлу

  • Нова идеологија је изузетно популарна међу активистима Black Lives Matter који сеbe такође називају марксистима. Они нуде читав практични програм за уништавање породице и изградњу новог „комунистичког друштва“.
  • Наводе да је први циљ: створити „протестну кухињу у којој ће сви добити бесплатну веганску храну“. Други је: запоседање великих стамбених зграда да би сви „комунари“ спавали заједно.Посебан циљ је набавка шприцева и бесплатних наркотика
  • „Коронавирусна криза показала је да је дошло време за уништавање породице“, објавила је истакнута феминисткиња Софи Луис у чланку објављеном на Open Demokracy који је под покровитељством Џорџа Сороша
  • Она се недавно удала за Викија Остервејла, младића из богате породице који је са десетком дипломирао на Универзитету Корнел, па се прогласио за жену. Данас млади пар живи у престижном делу Филаделфије, држе предавања, појављују се на ТВ-у. Он је пре месец дана, објавио књигу У одбрану мародерства“ у којој обилно цитира Маркса и диви се црним насилницима који пљачкају и Филаделфију у којој сада сваког дана 23 лица заглаве у болницама са ранама од метака

ЗАПАДНИ интелектуалци левичари воде снажну кампању за уништавање породице, приватног власништва и државе.

Тврде да су наследници Карла Маркса. Међутим, сви процеси за које се залажу треба да утичу само на осиромашену већину, али не и на  „златну милијарду“.

Супербогата мањина задржаће све те бенефиције.

Карантини и самоизолације у изазвали су у Сједињеним Државама огроман број проблема који нису познати земљама у којима постоји бар нека врста социјалне подршке становништву.

Много људи је у САД било приморано да напусти изнајмљене станове и нађе се на улици. Градови на југу, где је клима блажа, испуњени су бескућницима.

Самохране мајке са децом налазе се у зони посебног ризика – оне традиционално припадају најсиромашнијем и најугроженијем социјалном слоју.

„Како се самоизоловати у кући ако нема куће?“ – питале су активисткиње покрета „Мoms 4 Housing“.

Ова група окупља самохране мајке црнкиње које тврде да је право на становање природно људско право.

У име тог права, упадају празне куће и станове и одбијају да их напусте на захтев власника.

Повремено их избацују на улицу. Али, `наоружане` су децом и са подршком новинара, па се присилна исељења претварају у живописне представе које на репутацији власника имовине остављају мрље за цео остатак живота.

Старији људи који су остали без посла и људи са здравственим проблемима – све се више налазе на улици.

Владе појединих америчких држава покушавају да им помогну.

У Лос Анђелесу бескућницима се дају приколице или „кабине“, у Њујорку и Сан Франциску стављају им се на располагање читави хотели. Али, све су то само привремене мере.

Левичарски амерички интелектуалци понудили су  неконвенционално решење.

„Коронавирусна криза показала је да је дошло време за уништавање породице“, објавила је истакнута феминисткиња Софи Луис у чланку објављеном на Open Demokracy који је под покровитељством Џорџа Сороша.

Написала је да пораст породичног насиља и броја бескућника током карантина није узрокован очајањем оних који су остали без посла и страхом људи који утеху траже у алкохолу и опијатима, већ самом структуром патријархалне породице.

„Породица намеће свима нацију, пол, расу. Чак и ако у једном од њих нема непосредне физичке или психолошке претње, ако не претуку супружника, не силују децу, не прогоне хомосексуалце – свеједно, патријархална породица је, да будем искрена, срање“ – написала је.

Луис је на исту тему 2019-те  објавила књигу „Сурогат материнство одмах: феминизам против породице“.

У њој је пошла од марксистичке тезе да су трудноћа и одгајање детета „напоран посао који треба платити“.

Шта би требало да замени патријархалну породицу?

Анархистичке комуне које су се појавиле у Сијетлу и Портланду током лета и већ су постале узор за нову заједничку спаваоницу за америчке интелектуалце!

У тим градовима су сви мање-више богати људи напустили своје куће, а локална полиција је практично престала да функционише. Али, тамо су отворене јавне мензе, а бескућници су запосели празне зграде.

У таквим хостелима, сматра Софи Луис, требало би да живе појединци који су се ослободили комора „нуклеарне породице за мучење.

Бернар Арно

Нова идеологија је изузетно популарна међу активистима Black Lives Matter који сеbe такође називају марксистима. Они нуде читав практични програм за уништавање породице и изградњу новог „комунистичког друштва.

Наводе да је први циљ: створити „протестну кухињу у којој ће сви добити бесплатну веганску храну“.

Други је: запоседање великих стамбених зграда да би сви „комунари“ спавали заједно. Без обзира на пол, старост и имовно стање.

Посебан циљ је набавка шприцева и бесплатних наркотика.

У програму се говори и о  „просторима“ за окупљање „све деце“ једне комуне.

Наглашава се и да је „сваки члан заједнице дужан да креативно и заједно са другима интервенише када дође до насилних односа између родитеља и деце“.

Деци се обезбеђује положај  равноправних чланова анархистичког друштва, уз образложење да ће то довести до „нових облика родне разноликости и људског процвата“.

Ови нови „комунисти“ су уверени да ће разноликим савезима преко граница полова и нација успети да спрече „оживљавања атомизиране породице у било ком њеном облику“.

У САД се породица уништава већ пола века. Најбрже у доњим слојевима тамошњег друштва.

Од 1950-те се број самохраних мајки међу белкињама повећао за 29%, а међу црнкињама за 72 одсто.

Половина њих зарађује мање од 25.000 долара годишње, што је у САД  једва довољно за станарину и основну исхрану.

У последње време пораст стопа развода у Сједињеним Државама се смањила. Али, само зато што Американци све ређе ступају у брак. Више од четрдесет посто деце у тој земљи рођено је ван брака.

Међу црнцима, и преко 70%.

И ЛГБТ заједница је такође запањујуће сиромашна. Петина припадника америчких сексуалних мањина живи са мање од 12.000 долара годишње.

Софи Луис се недавно удала за Викија Остервејла, младића из богате породице који је са десетком дипломирао на Универзитету Корнел.

Он је покушавао да снима филмове, а затим се преселио у Њујорк, где је почео да свира панк рок и да пише роман. Нигде не ради а водио изузетно гламурозан живот.

У неком тренутку се Вики прогласио за жену, али то га није спречило да закључи брак са Луис која се позиционира као лезбејка.

Прво су имали револуционарно венчањеса много приче о укидању породице. Викија су назвали wusband, што је кованица од husband и wife, дакле нешто попут «женомуж».

Потом се – на захтев свекрве – догодило још једно венчање, луксузно и прилично традиционално, без икаквог помена о Марксу, феминизму и трансродним људима.

Данас млади пар живи у престижном делу Филаделфије, држе предавања, појављују се на ТВ-у. Воде луксузни живот који је у потпуности у складу са старим клишеом о „кавијар социјалистима“.

Пре месец дана, Вики Остервејл је објавио књигу У одбрану мародерства“ у којој обилно цитира Маркса и диви се црним насилницима који пљачкају централне делове Њујорка, Сијетла и Филаделфије у којој сада сваког дана 23 лица заглаве у болницама са ранама од метака.

Луис се ослања на Сорошев новац, а Остервејлова књига је издата новцем најбогатијег човека Европе Бернара Арноа.

Софи и Вики руше породицу, а Џорџ Сорош је био ожењен три пута и отац је петоро деце.

Арно је у другом браку (већ 30 година) и такође има петоро деце. Његов старији син, Антоан, ожењен је десет година руском манекенком Наталијом Водјановом, са којом има два сина.

Брак и породица су, ево, ексклузивна роба за један проценат пребогатих становника Земље. Свима осталима нуде се повремене емотивне везе, заједнички живот и бесплатна дрога.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/-u-sjedinjenim-drzavama-levicari-unistavaju-porodicu-za-novac-sorosa-i-arnoa

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар