Одабрано Свијет

Украјинци Авдејевку бране са 13 бригада – Руси ипак овладали железничком пругом и спремају им Мариупољ-2

РУСКА ПВО ОБОРИЛА СВИХ ОСАМ РАКЕТА STORM SHADOW КОЈЕ СУ УКРАЈИНЦИ ЛАНСИРАЛИ НА СЕВАСТОПОЉ
  • Руска ПВО генерално боље функционише откако је москва повећала број сателита који „висе“ над Украјином и у навођење својих ракета укључила извиђачке авионе А-50. Ови „руски авакси“ су најдиректније учествовали и у ракетним ударима Оружаних снага РФ по лучкој инфраструктури Одесе и Иљичовска. Такође: и по одеском аеродрому
  • Са руске стране, у бици за Авдејевку учествују јединице које имају искуство заузимања и Мариупоља и Бахмута (Артјомовска) и током 31. октобра су ушле у круг Коксно-хемијског комбината који је украјинско главно утврђење

Извор: Факти

УКРАЈИНСКА армија покушала је нови ракетни напад на Севастопољ, главну базу руске Црноморске ратне флоте.

Лансирала је чак осам британских ракета Storm Shadow, али није ништа постигла. Свих осам је било успешно пресретнуто.

Руска ПВО генерално боље функционише откако је москва повећала број сателита који „висе“ над Украјином и у навођење својих ракета укључила извиђачке авионе А-50.

Ови „руски авакси“ су најдиректније учествовали и у ракетним ударима Оружаних снага РФ по лучкој инфраструктури Одесе и Иљичовска. Такође: и по одеском аеродрому.

Сада је у првом плану ипак битка за Авдејевку.

Украјинци су тај град надомак Доњецка последњих дана бранили са 12 бригада (преко 30.000 војника). Сада су том гарнизону у помоћ послали и своју 47-му бригаду „Магура“ коју су ради тога повукли са фронта код Работина.

Сви су изгледи да им то неће много вредети.

Руси не само да су се утврдили на Терикону, вештачком узвишењу које доминира околином, него су Украјинце одбацили од железничке пруге која је између тог брда од шљаке и Коксно-хемијског завода који је главно украјинско утврђење.

Штавише, током 31. октобра су зашли са североистока и на територију тог комбината. То ће им дати прилику да га чисте као што су мариупољски „Азовстаљ“.

Са руске стране, у овој бици учествују јединице које имају искуство заузимања и Мариупоља и Бахмута (Артјомовска).

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар