Одабрано Свијет

Украјинци беже из Авдејевке и масовно гину, нејасно хоће ли бранити Коксару у коју су Руси већ ушли

РУСКА ВОЈСКА МОЖЕ КРЕНУТИ ПРЕМА ГРАДУ ОД КОЈЕГ ЈЕ ДО КИЈЕВА ТЕК НЕШТО ПРЕКО 100 КИЛОМЕТАРА
  • Руска артиљерија и авијација „радиле“ су такође целе ноћи. Као и руске јуришне јединице. Украјинци су у групама покушавали да се извлаче из обруча који се фатално затварао, али само мањи део њих то није платио главом
  • За кијевски режим и његове западне наредбодавце и спонзоре посебно је непријатно што су Руси ноћас преузели контролу и над севером Коксно-хемијског комбината, што је знатно смањило шансе да га Укри претворе у „нови Азовстаљ“
  • Војни аналитичар Јуриј Подољака изнео је претпоставку да ће руске снаге – чим потпуно ставе под контролу Авдејевку – почети да „развијају тај успех и на север и на запад“. Већ су у оптицају прогнозе да ће Руси кренути ка Красногоровки, Покровску и Угљедару

Извор: Факти

УКРАЈИНСКИ гарнизон у Авдејевки, највећем утврђењу кијевског режима које је девет година грађено под руководством немачких војних инжењера, у потпуном је колапсирајућем хаосу.

Руси су на утврђене тачке противника од касних поподневних сати 15. фебруара до поднева 16. фебруара бацили преко 200 тешких разорних авио-бомби ФАБ 500 и ФАБ 1500.

Остварили су током ноћи дубоки продор у западно залеђе Авдејевке и тако полуопкољене Укре лишили снабдевања са стране Ласточкина.

У раним јутарњим сатима стигли су и на пушкомет од макадамског пута Авдејевка-Северное. Последње саобраћајнице којом је опкољенима још могло да нешто стигне.

Руска артиљерија и авијација „радиле“ су такође целе ноћи. Као и руске јуришне јединице.

Украјинци су у групама покушавали да се извлаче из обруча који се фатално затварао, али само мањи део њих то није платио главом.

За кијевски режим и његове западне наредбодавце и спонзоре посебно је непријатно што су Руси ноћас преузели контролу и над севером Коксно-хемијског комбината, што је знатно смањило шансе да га Укри претворе у „нови Азовстаљ“.

Донедавни високи војни функционер у Доњецку Андреј Марочко изјавио је да су све мртвачнице од Авдејевке до Харкова препуне тела погинулих украјинских војника, а болнице рањених.

Војни аналитичар Јуриј Подољака изнео је претпоставку да ће руске снаге – чим потпуно ставе под контролу Авдејевку – почети да „развијају тај успех и на север и на запад“.

Већ су у оптицају прогнозе да ће Руси кренути ка Красногоровки, Покровску, од којег је до Кијева тек нешто преко 100 километара, и Угљедару.

Покровск је до рата имао преко 65.000 становника…

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар