Одабрано Свијет

Украјинци опкољени у челичани „Азовстаљ“ послали преговараче са белом заставом

НЕЗВАНИЧНО: ИМАЈУ ДО 600 РАЊЕНИХ, А СА СТРАНЦИМА ИХ ЈЕ 1500-2000
  • Преговарачи навели да представљају „значајну групу“, али није јасно колико ће се предати припадника нацистичког батаљона „Азов“

РУСКИ ПВО системи оборили су за протекла 24 сата у ваздушном простору Украјине два јуришна авиона Су-25 и један фронтовски бомбардер Су-24.

Плус још – како је саопштило Министарство одбране РФ – командно место 72. механизоване бригаде противника и десет украјинских беспилотних летелица.

Све ово је ипак засенила вест из Мариупоља да су остаци украјинске армије и неонацистичког пука „Азов“ – сатерани у највећу грађевину металуршког комбината „Азовстаљ“ и његово подземље – послали девет својих представника са белом заставом. Да преговарају о условима предаје.

Командант бригаде „Восток” армије ДНР Александар Ходаковски изјавио је да је прво преговарано о „преузимању рањених“ Украјинаца и њиховом превозу у војне болнице на територији Доњецке Републике.

Ходаковски је открио и да су Украјинци добили тражену дозволу да сами рашчисте рушевине које би ометале „изношење рањеника“.

Деветорица преговарача су навела да представљају „знатно већу групу“.

Наводно се ради о око 600 рањених Украјинаца.

Њихов укупан број у у азовстаљској мишоловци – заједно са страним плаћеницима и „инструкторима“ са високим чиновима земаља НАТО – процењује се на 1500-2000.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/ukrajinci-iz-misolovke-celicane-azovstalj-poslali-pregovarace-sa-belom-zastavom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар