Свијет

Украјинска армија ракетним ударима побила заробљене Украјинце у ДНР

КОНАШЕНКОВ: ПРЕЦИЗНИМ УДАРИМА СМО ПОТПУНО ОНЕСПОСОБИЛИ ДВИЈЕ УКРАЈИНСКЕ БРИГАДЕ
  • Укупно убијених је 53, а рањених 75. Сви су били у истражном притвору у Јеленовки. Међу њима је доста припадника батаљона Азов
  • Сјеверна Македонија признала да је Кијеву послала тенкове треће генерације – као донацију

РAT у Украјини ушао је у 156. дан.

Украјинска војска извела је серију ракетних напада на хидроелектрану у Новој Каховки у Херсонској области која није оштећена.

Украјинска војска и даље гађа територију нафтне рафинерије у Лисичанску, са намјером да је униште.

Министарство одбране Русије саопштило је да су у ракетирању затвора у Јеленовки, у Доњецкој републици, које су извеле украјинске снаге, погинуло 53 заробљена Украјинца.

Како се наводи, рањено је 75 заробљених припадника украјинских снага.

Украјинске трупе ударе су извеле из америчких вишецјевних ракетних система ХИМАРС.

Међу погинулим и рањеним доста је припадника батаљона Азов.

Једна од бригада украјинске војске у потпуности је изгубила борбену готовост након напада руских снага на резервисте украјинске војске у Кијевској и Черниговској области, током којег је коришћено прецизно оружје, саопштио је данас портпарол руског Министарства одбране, генерал-потпуковник Игор Конашенков.

– Паметно оружје лансирано из мора, ваздуха и са земље погодило је 28. јула непријатељске резервисте у Кијевској и Черниговској области – навео је Конашенков.

Он је додао да је у нападу потпуно изгубила борбену готовост 30. механизована бригада, која се у Кијевској области припремала да крене ка Донбасу.

Он је додао да је критичне губитке претрпјела и 57. моторизована пешадијска бригада у Черниговској области.

Министарство одбране Сјеверне Македоније потврдило је да су снимци који су се појавили на друштвеним мрежама, а на којима се види транспорт тенкова, аутентични и да је ријеч о тенковима које Скопље шаље као донацију Украјини.

Навело је да је ријеч о тенковима треће генерације који су дио тенковског батаљона који ускоро треба да буде расформиран.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар