Одабрано Свијет

Украјинска „контраофанзива“ на издисају – куда ће кренути руска офанзива?

ОРУЖАНЕ СНАГЕ РФ РАСПОЛАЖУ ПОТРЕБНИМ РЕЗЕРВАМА – ПОЛИТИЧКА ОДЛУКА ЈЕ НА ПУТИНУ
  • Генерал-потпуковник Анатолиј ХРУЉОВ: У идеалном случају, задатак руске војске сада је да на северу стигне до Дњепра, а на југу да – преко Херсона – напредује у правцу Николајева и даље до Одесе како би Украјини био одсечен приступ Црном мору. Наше трупе су већ пробиле украјинску одбрану источно од Купјанска и код Кремене. Задатак није лак, али сасвим изводљив

Извор: Факти

УКРАЈИНСКА „контраофанзива“ је на издисају. Зато војни експерти процењују да ће неизбежно уследити руска офанзива.

Макар са ограниченим акбицијама.

Међу онима који о томе говоре – оноилико колико се то може јавно – налази се и московски аналитичар генерал-потпуковник Анатолиј Хруљов. Он прво указује:

– Даља ситуација зависи од више фактора, од којих је први доношење одлуке на највишем нивоу, пре свега од врховног команданта, а то је председник Владимир Путин. Друга компонента за отпочињање и развој офанзиве је расположивост резерви и ресурса, а Русија ту нема проблема. Напротив, имамо довољно припремљених јединица да надоградимо већ постигнуте успехе на Купјанском фронту, у Харковској области, и за активирање новог фронта, у Херсонскоој или Запорошкој области.

Хруљов у овом контексту наглашава:

– У идеалном случају, задатак руске војске сада је да на северу стигне до Дњепра, а на југу да – преко Херсона – напредује у правцу Николајева и даље до Одесе како би Украјини био одсечен приступ Црном мору. Наше трупе су већ пробиле украјинску одбрану источно од Купјанска и код Кремене. Задатак није лак, али сасвим изводљив.

Генерал-аналитичар додатно предочава:

– Важно је изводити офанзивне акције са више страна, тако да непријатељ нема прилику да маневрише резервама. Ако не станемо, можемо постићи значајан успех. У сваком случају, не смемо се заглавити у дефанзиви.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар