Одабрано Свијет

Украјински гарнизон Авдејевке одбио руску понуду да положи оружје – чека га мариупољски нокаут

КИЈЕВСКИ РЕЖИМ У ТОМ ГРАДУ ЈОШ ИМА ОКО 10.000 ВОЈНИКА И ОФИЦИРА, АЛИ СУ ИХ РУСИ ЛИШИЛИ СНАБДЕВАЊА
  • Почетак агоније био је у ноћи 8. фебруара када су украјинске јединице у Авдејевки биле подвргнуте масовном бомбардовању. На украјинске положаје се сручило око 50 разорних авио-бомби ФАБ-500 и ФАБ-1500
  • Припадници две руске бригаде (114. и 30. Самарске) пробили су украјинску одбрану код авдејевског каменолома, ушле у град и убрзо стигле до железничког моста. Истовремено је у Авдејевку продрла 115. бригада специјалних снага Руске гарде, која се одлично показала у уличним борбама. Управо су њена неочекивана дејства омогућила да се Авдејевка пресече на најужем месту – од железничког моста до главне транспортне артерије Авдејевке – Индустријског проспекта
  • Заменик начелника Главне управе Руске гарде за Доњецку Републику Александар ХОДАКОВСКИ: Ситуација у Авдејевки слична је ономе што је претходило капитулацији Украјинаца у Мариупољу. Тамо је металуршки комбинат „Азовстаљ“, који је био последње украјинско упориште, имао у пречнику око 10 километара. Толико има и простор који сада бране у Авдејевки. Можемо да Украјинце опколимо и да их постепено збришемо са лица земље, заједно са остацима зграда. То је у нашим рукама. Наша кананада не престаје ни часа. Украјинцима је остало или да беже или да се предају, као у Мариупољу

Извор: Факти

УКРАЈИНСКИ гарнизон Авдејевке вероватно броји последње дане иако је његова команда одбила понуду руске војске да – напусти град или положи оружје.

Почетак агоније био је у ноћи 8. фебруара када су украјинске јединице у Авдејевки биле подвргнуте масовном бомбардовању клизећим авио-бомбама ФАБ-500 и ФАБ-1500.

„Небеса су се отворила“ само 15-ак минута након што су Укри одбили да положе оружје.

У току те ноћи се на украјинске положаје сручило око 50 разорних бомби ФАБ-500 и ФАБ-1500.

Могуће је да ће руска команда Укрима поново понудити да напусте Авдејевку или да се предају. Ако одбију, егзекуција ће се наставити.

Руси су главни продор направили у северном делу Авдејевке.

Припадници њихове две бригаде (114. и 30. Самарске) пробили су украјинску одбрану код авдејевског каменолома и ушли у град и убрзо стигли до железничког моста.

Истовремено је у град ушла 115. бригада специјалних снага Руске гарде, која се одлично показала у уличним борбама. Управо су њена неочекивана дејства омогућила да се Авдејевка пресече на њеном најужем месту – од железничког моста до главне транспортне артерије Авдејевке – Индустријског проспекта – преко које је снабдеван украјински гарнизон са око 10.000 војника и официра.

Како сада ствари стоје, сви се могу наћи у руском обручу. Јер, Русима је на спољном ободу остало само да са севера и југа сусретно напредују 3 километра, па да Укри буду опкољени.

Заменик начелника Главне управе Руске гарде за Доњецку Републику Александар Ходаковски оценио је да је сада ситуација у Авдејевки слична ономе што је претходило капитулацији Украјинаца у Мариупољу:

– Тамо је металуршки комбинат „Азовстаљ“, који је био последње украјинско упориште, имао у пречнику око 10 километара. Толико има и простор који сада бране у Авдејевки. Непријатељ је локализован, лишен нормалног снабдевања, још није опкољен, али није ни слободан за маневрисање. Можемо да га опколимо и да га постепено збришемо са лица земље, заједно са остацима зграда. То је у нашим рукама. Наша кананада не престаје ни часа. Украјинцима је остало или да беже или да се предају, као у Мариупољу.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар