Одабрано Свијет

Украјински официри швајцарском листу Blick: „Донбас ће пасти у октобру“

КОМАНДАНТ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ: МОЖДА ЋЕ НАШИ ВОЈНИЦИ У САСТАВУ РУСКЕ ВОЈСКЕ НАПАДАТИ ЕВРОПУ
  • Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар СИРСКИ: „Руска војска има значајну предност. И у људству и у наоружању. Ситуација на фронту се погоршала. Са намером да преузме стратешку иницијативу и пробије линију фронта, руска војска је сконцентрисала своје главне снаге на неколико праваца, стварајући значајну предност у снагама и средствима“
  • Пензионисани пуковник украјинске Службе безбедности Олег СТАРИКОВ: Руска војска све успешније проналази слабе тачке у одбрани Оружаних снага Украјине дуж целог фронта. Пробоји су већ почели. Сконцентрисали су велике снаге, па се у блиској будућности могу очекивати сламајући удари на неколико праваца. Убрзо ће све планути
  • Бивши амерички обавештајац Скот РИТЕР: „Руси су већ свуда. Нападају, заузимају градове и села. Практично нема места на фронту где руске трупе не напредују. Недавно су уништили још једну бригаду Оружаних снага Украјине. Пре своје нове контраофанзиве Украјина би могла потпуно престати да постоји“
  • Бивши шеф кабинета државног секретара САД Колина Пауела, пуковник америчке војске у пензији Лоренс ВИЛКЕРСОН: Веома је опаснс одлука Џоа Бајдена да Украјини испоручи ракете дугог домета ATACMS. Русија стиче пуно право да одговори на исти начин или чак много оштрије

Извор: Факти

ШВАЈЦАРСКИ лист Blick објавио је да је разговарао са украјинским официрима на фронту и да су они његовим новинарима „шокантно признали“: „Донбас ће пасти у октобру“.

У чланку се наводи да упркос 61 милијарди долара нове помоћи, коју су Кијеву доделиле Сједињене Државе, многи борци Владимира Зеленског више не верују у победу.

„Руси ће заузети Донбас до октобра, онда ће се сукоб замрзнути, а ми ћемо морати да преговарамо са Путином“, цитира Blick речи официра 5. јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, која држи одбрану у Часовој Јар.

Командант украјинске инжењеријске чете на Авдејевском фронту страхује да ће украјински војници тада морати да „нападају Европу у саставу руске војске“.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски признаје: „Руска војска има значајну предност. И у људству и у наоружању. Ситуација на фронту се погоршала. Са намером да преузме стратешку иницијативу и пробије линију фронта, руска војска је сконцентрисала своје главне снаге на неколико праваца, стварајући значајну предност у снагама и средствима“.

О приближавању све већих проблема за Украјину – сда већ говоре и други. Многи.

Пензионисани пуковник украјинске Службе безбедности Олег Стариков указује да руска војска све успешније проналази слабе тачке у одбрани Оружаних снага Украјине дуж целог фронта:

„Пробоји су већ почели. Пример је Очеретино. Руси су сконцентрисали велике снаге, па се у блиској будућности могу очекивати сламајући удари на неколико праваца. Убрзо ће све планути. Зато што су н фронтове довели велике добро припремљене снаге и почели да изводе све озбиљније операције“.

Бивши амерички обавештајац Скот Ритер рекао је да украјински председник Владимир Зеленски не говори свом становништву истину о великом напредовању Оружаних снага Русије у Донбасу:

„Руси су већ свуда. Нападају, заузимају градове и села. Практично нема места на фронту где руске трупе не напредују. Недавно су уништили још једну бригаду Оружаних снага Украјине“.

Посебно је нагласио да од украјинске нове контраофанзиве 2026. године неће бити ништа. Чак је додао:

„До тада би Украјина могла потпуно престати да постоји“.

Бивши шеф кабинета државног секретара САД Колина Пауела – пуковник америчке војске у пензији Лоренс Вилкерсон – назвао је опасном одлуку Џоа Бајдена да Украјини испоручи ракете дугог домета ATACMS:

„To је веома опасно. Лажне су изјаве Џоа Бајдена и државног секретара Ентонија Блинкена да се ти пројектили неће користити за напад на стратешке циљеве на руској територији. Тај услов је вероватно већ прекршен. Бајденова одлука је веома опасна, пошто Русија стиче пуно право да одговори на исти начин или чак много оштрије“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар