Одабрано Свијет

Уз длаку Бриселу: Мађарска организује референдум о забрани ЛГБТ пропаганде међу дјецом

ЛИДЕРИ 17 ЗЕМАЉА ЕУ ЗАТРАЖИЛИ ОД БУДИМПЕШТЕ ДА ОДУСТАНЕ ОД ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ДЈЕЦЕ
  • Мађари ће бити питани да ли подржавају: одржавање презентација за малољетнике у образовним институцијама на тему сексуалне оријентације без одобрења родитеља; да ли су за промовисање операција промјене пола; да ли су за омогућавање малољетницима приступа услугама промјене пола; подржавају ли публиковање у медијима тема о промјени пола и других садржаја сексуалне природе који могу утицати на развој дјеце?
  • Њемачки политиколог Александар РАР: Мађарски лидер је показао да је са својим народом, а не са бриселском демократијом. Мађари су, попут Пољака, Бугара, Грка, тежили ЕУ како би постали чланови континенталне економске асоцијације, али ће се успротивити присиљавању на круте идеолошке оквире и законе којима ће легализовати истополне бракове, по узору на Сједињене Државе или Западну Европу. Бриселска бирократија је озбиљно забринута да ће источноевропске земље сићи са пута који западна Европа сматра прогресивним“
  • Андреј Кортунов, генерални директор Руског савјета за међународне послове, вјерује да ће за Орбана референдум постати додатни извор легитимитета и својеврсно оружје у борби против Брисела

МАЂАРСКА је започела још једну рунду борбе против руководства Европске уније која тој земљи намеће толерантне вриједности.

Будимпешта намјерава да одржи референдум о ЛГБТ пропаганди међу дјецом.

И, сви су изгледи да ће се већина Мађара изјаснити против таквог сексуалног васпитања, што ће додато појачати незадовољство Брисела. Међутим, неколико других источноевропских земаља спремно је да стане на страну Мађара.

Али, лидери 17 од 27 земаља ЕУ потписали су документ којим Мађарску позивају да укине закон и поштује људска права.

Касније је Европска комисија запријетила мађарским властима тужбом због кршења права хомосексуалне заједнице и истовремено одбила план обнове мађарске економије након пандемије, образлажући ту одлуку недовољним гаранцијама против корупције.

„Брисел је протеклих недјеља отворено нападао Мађарску због закона о заштити дјеце“, рекао је њен премијер Виктор Орбан. – У западној Европи ЛГБТК активисти посјећују вртиће, школе, одржавају мајсторске курсеве о сексуалном васпитању. То желе да учине и у Мађарској “.

Шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен упозорила је Будимпешту: „Европа никада неће дозволити да се одређени дијелови нашег друштва стигматизују због онога кога воле“.

На референдум, чији датум још није утврђен, биће изнијето пет питања.

Мађари ће бити питани да ли подржавају: одржавање презентација за малољетнике у образовним институцијама на тему сексуалне оријентације без одобрења родитеља; да ли су за промовисање операција промјене пола; да ли су за омогућавање малољетницима приступа услугама промјене пола; подржавају ли публиковање у медијима тема о промјени пола и других садржаја сексуалне природе који могу утицати на развој дјеце?

Мађарска се, попут Пољске, сматра једним од шампиона традиционалних породичних вриједности у Европској унији.

Иначе, Европска унија и Варшави пријети тужбама због „хомофобних закона“.

Мађарски устав већ дефинише породицу као заједницу мушкарца и жене, а истополним паровима је забрањено усвајање дјеце.

По мађарском закону о заштити дјеце од хомосексуалне пропаганде, посебно до 23 сата и без означавања „18+“, на телевизијама је забрањено приказивање било чега што се односи на сексуалне мањине и промјену пола.

Ако мађарски референдум буде успјешан, и друге државе региона ће слиједити „Орбанов примјер“ – оцијенио је њемачки политиколог Александар Рар. – Мађарски лидер је показао да је са својим народом, а не са „бриселском демократијом“.

„Мађари су, попут Пољака, Бугара, Грка, тежили Европској унији како би постали чланови континенталне економске асоцијације, чији чланови показују солидарност и узајамну подршку. Али, људи Источне Европе и Балкана ће се успротивити томе да буду присиљени на круте идеолошке оквире и приморани да доносе законе којима ће легализовати истополне бракове, по узору на Сједињене Државе или Западну Европу. Бриселска бирократија је озбиљно забринута да ће источноевропске земље сићи са пута који западна Европа сматра прогресивним“ – наглашава Рар.

Мало је вјероватно да ће врх ЕУ покренути искључивање Мађарске из Уније.

Свака жешћа реакција Европске уније окреће све више и више источноевропских земаља против Њемачке, Белгије или Француске, где су ЛГБТ права постала готово доминантна религија .

Андреј Кортунов, генерални директор Руског савјета за међународне послове, вјерује да ће за Орбана референдум постати додатни извор легитимитета и својеврсно оружје у борби против Брисела.

Кортунов наглашава да ће се наставити борба између Мађарске и Европске уније за право да земље-чланице имају свој однос према овој теми.

http://fakti.org/globotpor/orban-organizuje-referendum-o-zabrani-lgbt-propagande-medju-decom

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар