Одабрано Свијет

Ваздушно-космичке снаге РФ уништавају противваздушну одбрану Украјине

РУСИ ОТВАРАЈУ УКРАЈИНСКО НЕБО ЗА СВОЈУ БОМБАРДЕРСКУ АВИЈАЦИЈУ
  • Утицајни московски дневни лист „Известија“, који се позвао на „добро упућене изворе“, објавио је да западни системи ПВО поново нису у стању да се носе са руским прецизним навођеним пројектилима. Конкретно, да амерички систем Patriot, иако је поново потрошио цео сет ракета, није био у стању да одбије напад
  • Војни експерт Василиј ДАНДИКИН: „Сада уништавамо ПВО у дубини украјинске територије. На мети су и логистички центри у које стижу муниција и оружје из Европе. Пре свега, то су Кијев, Западна Украјина и Одеса. Ударамо и на Запорожје и Харков, где су концентрисане украјинске резервне снаге

Извор: Факти

ВАЗДУШНО-космичке снаге Русије задале су током последња два дана моћан ударац украјинској противваздушној одбрани.

Експерти указују да је упрао лишавање кијевског режима ПВО сада за војни врх РФ један од најважнијих задатака јер отвара украјинско небо руској авијацији наредних дана и недеља мора да противника – ударима по његовој позадини – спречи да концентрише резерве за контраофанзиву.

Такође: да спречава трансфер украјинској армији наоружања из Европе.

Руске Ваздушно-космичке снаге су 2. јуна извеле групни напад на системе противваздушне одбране који покривају кључне објекте војне инфраструктуре у Украјини.

Високопрецизним оружјем великог домета:

„Сви назначени циљеви су били погођени“, саопштио је генерал-потпуковник Игор Конашенков, портпарол Министарства одбране РФ.

Утицајни московски дневни лист „Известија“, који се позвао на „добро упућене изворе“, објавио је да западни системи ПВО поново нису у стању да се носе са руским прецизним навођеним пројектилима. Конкретно, да амерички систем Patriot, иако је поново потрошио цео сет ракета, није био у стању да одбије напад.

Војни експерт Василиј Дандикин истом листу је рекао:

„Уништавање украјинске ПВО наш важан задатак је од почетка специјалне операције. Последњих дана је то знатно интензивирано. Сада уништавамо ПВО у дубини украјинске територије. На мети су и логистички центри у које стижу муниција и оружје из Европе. Пре свега, то су Кијев, Западна Украјина и Одеса. Ударамо и на Запорожје и Харков, где су концентрисане украјинске резервне снаге.

– Нашим ловцима ће одсад бити много лакше да лете до линије додира. Њихов задатак ће бити да непријатеља лише маневр и да уништавају украјинска утврђења, штабове и артиљеријскае положаје.

Дандикин додатно указује:

„Досад смо имали супериорност у ваздуху, али ипак нисмо имали потребну превласт у ваздуху. Чим је обезбедимо, моћи ћемо да уништавамо непријатељске трупе на путу до фронтова. И да прекинемо испоруке Кијева оружја из европских земаља.

У нападе на украјинску ПВО са руске стране су укључени авијација великог домета, бродови Црноморске ратне флоте, ракетне јединице са „Искандерима“ и дронови типа „Герањ“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар