Одабрано Свијет

Велике демонстрације у Скопљу против режима америчког вазала Зорана Заева

ЗАТРАЖЕНИ ПРЕВРЕМЕНИ ИЗБОРИ У ПРОЉЕЋЕ 2019. И ДА ЗЕМЉУ 100 ДАНА УОЧИ ИЗБОРА ВОДИ ТЕХНИЧКА ВЛАДА
  • Окупљенима се обратио лидер ВМРО-ДМНЕ Христијан МИЦКОСКИ који је цитирао ове ријечи и Гоце Делчева: „Свака слобода која је поклоњена у суштини је ново ропство“. Па додао: „И свака поклоњена власт кратко траје. Овима на власти срце већ дрхти. Из цијеле Македоније, са свих страна, стиже иста порука: доста је било!“
  • Упозорио да највећа македонска партија неће подржати уставне промјене ради промјене имена земље

ОКО 60.000 Македонаца протестовало је синоћ против владавине вазала америчке амбасаде Зорана Заева и „апокалиптичних потеза“ његове владе и против промјене имена земље.

Лидер ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски рекао је да је протест „почетак краја“ режима Заева и затражио да се превремении парламентарни избори одрже у марту или априлу идуће године, а да земљу пред изборе води техничка влада.

„ВМРО-ДПМНЕ неће подржати промјену Устава да би се установила промјена уставног имена. Врло смо јасни око тога“, рекао је Мицкоски на скупу.

У наставку је нагласио: „Ово су историјски тренуци за нашу отаџбину. Тренуци у којима су потребне снага, одговорност и одлучност. Ово је вријеме треће генерације која је учила од прве и расла са другом. Ова генерација стоји усправно пред изазовима са којима се суочава Македонија. Хајде да покажемо колика је наша снага. Хајде да покажемо колико волимо Македонију. Хајде да јасно и гласно кажемо да се чаша препунила и да овако више не може и не смије“.

Мицкоски је цитирао ове ријечи и Гоце Делчева: „Свака слобода која је поклоњена у суштини је ново ропство“. Па додао:

„И свака поклоњена власт кратко траје. Овима на власти срце већ дрхти. Из цијеле Македоније, са свих страна, стиже иста порука: доста је било!“

Мицкоски је прецизирао да ВМРО-ДМНЕ тражи да превремени парламентарни избори буду истовремено са редовним предсједничким:

„Избори су потребни да народ каже подржава ли ово што раде Заев и СДСМ. Тражимо да предсједника изборне комисије предложи опозиција. Тражимо да земљу 100 дана пред изборе води техничка влада, као што је то било и уочи претходних избора“.

Мицкоски је поновио да је његова партија за улазак Македоније и у ЕУ и у NATO, али и упозорио:

„Промјене у земљи морамо да изведемо ми сами. Неће NATO смањити број Заевљевих хектара под марихуаном. Зато понављам да ВМРО-ДПМНЕ меће подржати уставне промјене ради промјене имена наше земље. Историја ће показати ко је био у праву. Не плашимо се! Нема предаје! Ми идемо путем истине и путем отаџбине, а ко је на том путу тај је – побједник“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар