Одабрано Свијет

Врх Републиканске партије фактички прогласио Трампа за њеног кандидата за предсједника САД

САМ ТРАМП ПОЗВАО ОСТАЛЕ ДРЖАВЕ САД ДА ПОМОГНУ ТЕКСАСУ ДА ЗАУСТАВИ ИЛЕГАЛНЕ МИГРАНТЕ
  • У припремљеном тексту резолуције Републиканског националног комитета се наглашава да је припремљен на основу резултата гласања партијских клубова (кокуса) у Ајови и предизбора у Њу Хемпширу, где је Трамп такође победио. А у њој пише: „Национални комитет овим објављује Доналда Трампа нашим кандидатом за председника Сједињених Држава на изборима 2024. године“

Извор: Факти

ПРЕС служба Републиканског националног комитета САД објавила је нацрт резолуције у којој се Доналд Трамп наводи као кандидат странке за предстојеће председничке изборе.

У саопштењу се наглашава да је текст резолуције припремљен на основу резултата гласања партијских клубова (кокуса) у Ајови и предизбора у Њу Хемпширу, где је Трамп такође победио.

„Национални комитет овим објављује Доналда Трампа нашим кандидатом за председника Сједињених Држава на изборима 2024. године“, наводи се у нацрту резолуције.

Појашњава се да „од овог тренутка републикански кандидат прелази у режим пуноправних општих избора“.

Трамп је, иначе, позвао америчке државе да пошаљу снаге у Тексас како би му помогле да заштити границу од продора илегалних миграната.

„Дајем подстрек свим државама које су вољне да у томе помогну Тексасу да то и учине како би спречиле улазак илегалних имиграната и њихово враћање у Мексико“, рекао је Трамп.

Открио је да планира, ако буде поново изабран, да ради руку под руку са гувернером Тексаса Грегом Аботом и другим државним лидерима како би илегални мигранти били спречени да уђу у САД.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар