Свијет

Захарова: Напад на Кримски мост уз асистенцију америчких и британских тајних служби

УРУШЕН КОЛОВОЗ ЈЕДНОГ РАСПОНА, ПОГИНУО БРАЧНИ ПАР ИЗ БЕЛГОРОДА
  • Портпарол Кремља Дмитриј ПЕСКОВ: Власти у Русији врло добро знају ко стоји иза напада на Кримски мост. Знамо и због чега су покушали да изврше саботажу моста
  • Министарство спољних послова РФ:  Уколико се открије западно поријекло беспилотних пловила која су напала мост, као и улога западних земаља у планирању, спонзорисању и извођењу операције, то ће потврдити њихово саучесништво у терористичким активностима кијевског режима

УКРАЈИНЦИ су са два чамца без посада напуњена експлозивом извели свој други терористички напад на Кримски мост.

Урушили су само коловоз једног распона између стубова, у само једном смјеру.

Возови и даље прелазе преко моста, а аутомобилски саобраћај је привремено био преусмјерен на путеве Запорошке и Херсонске области.

Погинуо је брачни пар Кулик из Белгорода, а њихова малољетна кћерка је у болници са повредама главе из грудног коша, али ван животне опасности.

Напад на Кримски мост извео је кијевски режим, одлуку о нападу донијели су украјински званичници и војска уз учешће америчких и британских обавјештајних служби, написала је на свом Телеграму портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

– Данашњи напад на Кримски мост извео је кијевски режим. Овај режим је терористички и има сва обиљежја међународне организоване криминалне групе – истакла је Захарова.

Она је навела да одлуке доносе украјински званичници и војска уз директно учешће америчких и британских обавјештајних служби и политичара.

– Сједињене Државе и Велика Британија руководе терористичком државном структуром у Кијеву – закључила је она.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је да власти у Русији врло добро знају ко стоји иза напада на Кримски мост.

– Знамо и због чега су покушали да изврше саботажу моста, рекао је Песков.

Он је додао да је врло важно обратити пажњу на то да је једна млада породица данас настрадала, док је њихова ћерка задобила повреде.

– Русија ће се одлучно борити против тога да се нешто слично понови – поручио је он.

Како је рекао, одговор на данашњи трагичан догађај је – спровођење до краја Специјалне војне операције и Москва од тога неће одустати.

Русија најоштрије осуђује терористички напад на Кримски мост, а такође се нада да ће међународна заједница дати одговарајућу оцјену злочина Кијева, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

– Очекујемо да ће међународна заједница и специјализоване мултилатералне структуре показати интегритет и дати одговарајућу оцјену још једног злочина украјинских власти – наводи се у саопштењу објављеном на сајту Министарства.

– Уколико се открије западно поријекло беспилотних пловила која су напала мост, као и улога западних земаља у планирању, спонзорисању и извођењу ове операције, то ће потврдити њихово саучесништво у терористичким активностима кијевског режима – закључује се у саопштењу.

– Сви покушаји да се наруше саобраћајне везе са полуострвом и Крим отцијепи од остатка Русије очигледно су немогући – саопштило је Министарство.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар