Одабрано Свијет

Захарова: Рачак ће заувијек остати црна мрља на образу САД и њихових савезника

„ТО ПАТОЛОШКО ИСПОЉАВАЊЕ СРБОФОБИЈЕ НИ СРБИЈА НИ РУСИЈА НИКАД НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ“
  • Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија ЗАХАРОВА: Вилијам Вокер је цинични провокатор који је злоупотребио статус представника ОЕБС

ПРОВОКАЦИЈА у Рачку заувијек ће остати црна мрља на образу Сједињених Америчких Држава и њихових савезника, а испољавање патолошке србофобије ни Русија, као ни Србија, никада неће заборавити, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Она је тим речима прокоментарисала изјаву бившег амбасадора верификационе мисије ОЕБС на Косову и Метохији Вилијама Вокера који је рекао да ће охрабривати Приштину да тужи Србију за наводни геноцид, да се диви бившој ОВК, као и да предјседник Србије Александар Вучић никада неће прихватити да се у Рачку, како тврди, догодио масакр.

– У питању је цинични провокатор који је злоупотребио статус представника ОЕБС, дао себи ексклузивно право да тумачи догађаје како он сматра сходним, притом надмено тврдећи да ће свијет свакако прије вјеровати њему него објективним чињеницама – истакла је она.

Захарова је такође рекла и да Вокер и даље наставља да оправдава челнике такозване ОВК и да пребацује кривицу за ситуацију на Косову искључиво на Србе.

– Вилијам Вокер не само да је намјерно и грубо прекршио мандат међународног посматрача, него је и цијелом свијету показао типичне америчке методе извртања чињеница и искривљавања стварности – додала је.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар