Одабрано Свијет

Захарова: Рјешење само у примјени Резолуције 1244 и Бриселских споразума

ПОСТОЈИ ДИРЕКТНА ОПАСНОСТ ДА АЛБАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ НАСТАВЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ СРБА
  • Марија ЗАХАРОВА: „Куртијеви покушаји да ескалацијом ситуације изазове додатни притисак Запада на руководство Србије, како би натјерао Београд да призна независност Косова, стална су игра са ватром која је прескупа и доводи цијели регион Балкана до опасне ивице“

ЗАОШТРАВАЊЕ ситуације на Косову, које је довело до крвопролића, посљедица је политике „премијера“ самопроглашене републике Аљбина Куртија која има за циљ да распламса сукоб и очисти територију покрајине од Срба, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

У коментару Захарове, објављеном на сајту руског МИП, наглашава се:

– Његови покушаји да ескалацијом ситуације изазове додатни притисак Запада на руководство Србије како би натјерао Београд да призна независност Косова стална су игра са ватром, која је, како видимо, прескупа и доводи цијели регион Балкана до опасне ивице – додала је Захарова.

Она је истакла да је тзв. косовска полиција систематски изводила казнене операције против српске заједнице и да се није бавила искључиво застрашивањем грађана.

– Постоји директна пријетња од наставка етничког чишћења, које су раније практиковали албански екстремисти на Косову – нагласила је Захарова.

Увјерени смо, додаје она, да је пут стабилизације и дугорочног рјешења на КиМ могућ искључиво кроз свеобухватну примјену темељне резолуције Сјавета безбједности УН 1244 и Бриселских споразума Београда и Приштине из 2013. и 2015. године.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар