Свијет

Захарова: Шмит нити је био прије нити је сада високи представник у БиХ

„СТАТУС ТОГ ЊЕМАЧКОГ ДРЖАВЉАНИНА ЈЕ ПИТАЊЕ ЗА МИГРАЦИОНУ СЛУЖБУ БиХ“
  • Портпарола Минисстарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА: О Шмиту у СБ УН нису доношене никакве одлуке из чега произлази да то чиме се држављанин Немачке Кристијан Шмит бави у БиХ нема никакве везе са Дејтонским споразумом

КРИСТИЈАН Шмит нити је био прије нити је сада високи представник у БиХ, саопштила је портпаролка руског Министартсва иностраних послова Марија Захарова.

Питање правног статуса држављанина Њемачке требало би поставити миграционој служби БиХ, државе на чијој се територији, како пишу медији, он повремено појављујеодговорила је Захарова на питање новинара који статус, по мишљењу Русије, има Шмит у БиХ.

Она је подсјетила да о Шмиту у СБ УН нису доношене никакве одлуке из чега произлази да то чиме се држављанин Њемачке Кристијан Шмит бави у БиХ нема никакве везе са Дејтонским споразумом.

Као стални члан Савјета безбједности УН и члан руководећег комитета савјета по испуњавању Договора о миру у БиХ 1995. године, ми знамо да Кристијан Шмит није био, нити је сада, високи представник у БиХказала је Захарова.

Како је истакла, дужност високог представника у БиХ упражњена је већ двије године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар