Свијет

Захарова: Земље колективног Запада одузеле су БиХ суверенитет и претвориле је у своју колонију

„ЦИЉ КОЛОНИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ ЗАПАДА ЈЕ – БиХ КАО ЊЕГОВ ПОЛИТИЧКИ И СИРОВИНСКИ ПРИВЕЗАК“
  • Портпаролка Министарства спољних послова РФ Марија ЗАХАРОВА: „То су учинили они који се громогласно залажу за суверенитет БиХ, позивајући се на Дејтонски споразум

РУСИЈУ, која је гарант Дејтонског мировног споразума, забрињавају противправне активности западних учесника напора за нормализацију у БиХ коју је Запад претворио у своју колонију, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је навела да су земље колективног Запада одузеле суверенитет БиХ и претвориле је у своју колонију.

– БиХ су очигледно одузели суверенитет и то су учинили они који се громогласно за њега залажу, позивајући се на Дејтонски споразум – рекла је Захарова у Москви на редовном брифингу за новинаре.

Према њеним ријечима, европска БиХ претворена је у колонију колективног Запада који наставља експеримент над народима те земље који су и без тога били жртва агресије НАТО-а 1995. године.

– Циљ колонијалне политике Запада јесте да се БиХ претвори у политички и сировински привезак западног блока – рекла је она.

Захарова је указала на то да Русија подржава принцип равноправности три народа и два ентитета, садржан у Дејтонском мировном споразуму, пренио је Спутњик.

– Само тако се може рачунати на стабилност и мир у БиХ и на Балкану у цјелни – рекла је Захарова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар