Одабрано Свијет

Западни штићеници поново реактивним пројектилима гађали руску авио-базу у Сирији

ТОКОМ АПРИЛА ИЗВЕЛИ ЧАК 12 НАПАДА – УЗ КОРИШЋЕЊЕ И ДРОНОВА – АЛИ СУ СВИ БИЛИ ОДБИЈЕНИ
  • Шеф руског Центра за мирење сукобљених страна у Сирији, Виктор КУПЧИШИН: „Био је то напад реактивним пројектилима, али га је наша ПВО у потпуности одбила. Испаљивани су из околине насеља Завија које се налази у провинцији Идлиб – унутар `зоне деескалације`. Тај део провинције је под контролом Џебхат ан-Нусра која се прогласила за Хајат Тахрир аш-Шам“

БОЈОВНИЦИ и терористи – које су на Западу прогласили за `устанике` и борце за `демократску Сирију` – поново су тукли Хмејмим, руску авио-базу код Латакије. Тачније: покушали су да туку.

Шеф руског Центра за мирење сукобљених страна у Сирији, Виктор Купчишин, изјавио је да ни разарања ни пострадалих није било. па прецизирао:

„Био је то напад реактивним пројектилима, али га је наша ПВО у потпуности одбила. Пројектили су испаљивани из околине насеља Завија које се налази у провинцији Идлиб – унутар `зоне деескалације`. Тај део провинције је под контролом Џебхат ан-Нусра која се прогласила за Хајат Тахрир аш-Шам“.

Према његовим рерчима, било је испаљено укупно 36 пројектила, а ватром је управљано преко дронова..Купчишин је упозорио да се ситуација у поменутој `зони деескалације` јако погоршала.Префарбани нусровци покушали су напад на Хмејмим и 2. маја, само што су тада гађали са позиција око насеља Калиат Ел-Мудик и Баб Атика.Током априла су нападе на Хмејмим покушавали чак 12 пута. Сви ти напади били су одбијени, а руске ракете су уништиле свих 12 дронова који су коришћени за те нападе.Војни врх у Москви одлучио је – због свега – да у заштиту базе Хмејмим укључи и своје најмодерније системе за радиоелектронску борбу. Рат у Сирији почео је 2011-те.Русија се у њега – на позив законите сиријске власти – укључила ујесен 2015-те.

Сиријски председник Башар Асад изјавио је пре неки дан да је спољни рат против његове земље и даље у току,  само што се сада води помоћу санкција и економске блокаде.

http://fakti.org/ruski-kalibar/zapadni-sticenici-ponovo-reaktivnim-projektilima-gadjali-rusku-avio-bazu-u-siriji

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар