Видео Свијет

Кустурица на затварању Армијских игара отпјевао пјесму „Команданте“ посвећену Шојгуу

АПСОЛУТНИ ПОБЈЕДНИК ИГАРА РУСИЈА СА ОСВОЈЕНИХ 19 ЗЛАТНИХ, ПЕТ СРЕБРНИХ И ДВИЈЕ БРОНЗАНЕ МЕДАЉЕ
  • Да не би било никаквих недоумица, Кутурица је присутнима на церемонији затварања Игара рекао на руском: „Песма `Команданте` посвећена је мом пријатељу Сергеју Шојгуу“

ЕМИР Кустурица је на церемонији затварања Армијских међународних игара са својим The no smoking orchestra извео  пјесму „Команданте“ коју је посветио Сергеју Шојгуу.

Притом је руског министра одбране назвао и иницијатором и инспиратором Игара и својим пријатељем.

Нагласио је да је захваљујући Шојгуу настала „Олимпијада на којој пуцају, али не убијају“.

Да не би било никаквих недоумица, Кустурица је присутнима на церемонији затварања Игара рекао на руском:

„Пјесма `Команданте` посвећена је мом пријатељу Сергеју Шојгуу“.

Неколико сати раније се Шојгу срео са министром одбране Србије, Александром Вулином и оцјенио да се и војна и војно-техничка сарадња двије земље развијају успјешно.

Притом је нагласио да је Русија спремна да Србији стави на располагање све могућности за тренирање екипе за наредне Армијске међународне игре.

Како је пријенела руска државна новинска агенција ТАСС, Вулин је изјавио да Србија никада неће учествовати у антируској хистерији.

Шојгу је, иначе, Игре назвао „Празником мирног оружја“ и уручо пехар апсолутним побједницима – екипи Оружаних снага Руске Федерације. Притом је рекао:

„Јесмо ли – када смо иницирали Игре – мислили да ће се оне претворити у светковину мирног оружја? Наравно да нисмо, али јесмо то прижељкивали. Снови се остварују. Сада већ десетине милиона људи широм свијета прате надметања на Играма и схватају да се са овим момцима боље не качити јер је савршена и теника коју користе“.

Игре су затворене 15-минутним ватрометом.

Почеле су 28. јула, а учествовало је 189 екипа из 32 земље.

Русија је освојила 19 златних, пет сребрних и двије бронзане медаље.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар