Видео Одабрано Свијет

Меркелова опет добила напад дрхтавице – у резиденцији председника Немачке Штајнмајера

ТРЕСЛА ЈОЈ СЕ И ГЛАВА, А РУКЕ КОНТРОЛИСАЛА ТАКО ШТО ЈЕ ЈЕДНУ ДРЖАЛА ДРУГОМ
  • У Берлину је објављено да је Ангела Меркел добро и да ће отпутовати на самит Г-20 у осаку. Међутим, има и политичке симболике у здравственом `љуљању` немачке канцеларке. Са њом се `љуљају` и њена политичка каријера, а и досадашњи начин владања Немачком у који је деценијама била урађена америчка супервизија свега

 

АНГЕЛА Меркел се поново – по други пут за само десет дана – тресла и једва држала на ногама на јавном месту, али је изгледало мање драматично него приликом дочека украјинског председника Владимира Зеленског.

Догодило јој се то док је председник Немачке Франк-Валтер Штајнмајер озваничавао смену на челу немачког министарства правде.

Ново `велико дрхтање` било је праћено обилним знојем. Понудили су јој чашу воде, коју је она одбила иако је у идентично јс ситуацији, у време дочека Зеленског, тврдила да јој је било боље чим је попила „неколико чаша воде“.

Меркеловој се накратко тресла и глава, а руке је – након што је главни талас дрхтавице прошао – држала тако да је фактички обуздавала једну другом.

Ово са узајамним `хапшењем руку` су јој посаветовали лекари након првог `великог дрхтања“. И, показало се ефикасним.

Додуше, можда је и сам напад био нешто слабији од првог.

Кабинет Меркелове је одмах након церемоније код Штајнмајера саопштио да се она осећа добро и да ће путовати на самит Г-20 у Осаки.

Појавиле су се процене да немачка канцеларка `дрхти` зато што има дијабетес па у неком моменту јој организам остане без довољно течности. Или зато што добија нападе тахикардије који се „транзиторно преносе и на руке“. 

Независно од узрока, има и политичке симболике у здравственом `љуљању` немачке канцеларке.

Са њом се `љуљају` и њена политичка каријера, а и досадашњи начин владања Немачком у који је деценијама била урађена америчка супервизија свега.

https://www.youtube.com/watch?v=yozZSAvt4wI

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар