Вијести

Адвокат Лукић: Здравствено стање Ратка Младића стално је лоше, тешко и неизвјесно

СТАТУСНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПРИСУСТВОВАЋЕ ГЕНЕРАЛ И ЊЕГОВ ДРУГИ БРАНИЛАЦ ДРАГАН ИВЕТИЋ
  • Бранко ЛУКИЋ: Не знам колико ће статусна конференција бити отворена за јавност јер у Хагу не желе да се зна какво је Младићево здравствено стање. Требало би да генерал има право да се обрати на статусној конференцији, али се то покушава избјећи јер он обично грди вијеће

ПРЕД Међународним механизмом за кривичне судове данас ће бити одржана статусна конференција у поступку генералу Војске Републике Српске Ратку Младићу.

Члан тима одбране Бранко Лукић рекао је Срни да ће данас у судници бити генерал Младић и његов адвокат Драган Иветић, који ће изнијети и неке здравствне захтјеве, док ће се тужилац и судско вијеће укључити путем видео-линка.

“Увијек је исто о чему се расправља на оваквим конференцијама – услови у притворској јединици и здравље притвореника. А сада ће бити тема и излагање жалбе. Адвокат Иветић ће изнијети неке захтјеве у вези са здравственим стањем генерала”, најавио је Лукић.

Лукић каже да се не зна колико ће статусна конференција бити отворена за јавност јер у Хагу не желе да се зна какво је здравствено стање Младића.

Он је навео да би требало да Младић има право да се обрати на тој статусној конференцији, али да се то покушава избјећи јер генерал обично грди вијеће.

Лукић је рекао да сумња да ће бити саслушања у жалбеном поступку, које је заказано за 25. и 26. август у судници у Хагу, наводећи да одбрана неће пристати да се то саслушање одржи без Младићевих адвоката и излагања жалбе.

Како ће да се дешава – не знам. Сумњам да ће да буде одржано”, додао је Лукић.

Када је ријеч о Младићевом здрављу, Лукић је рекао Срни да је оно стално лоше, тешко и неизвјесно.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар