Вијести

Адвокат Стојановић: Нема основа ни разлога за притвор Миломиру Савчићу

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ГЕНЕРАЛ ПОШТОВАО СВЕ ЗАБРАНЕ И ОГРАНИЧЕЊА

АДВОКАТ Миодраг Стојановић, бранилац генерала Миломира Савчића, сматра апсолутно неоснованим приједлог Тужилаштва БиХ о одређивању притвора његовом брањенику.

„Њему није забрањено да јавно наступа, њему је забрањено да у јавним наступима, како то каже рјешење, коментарише чињенице које се односе на његов кривични поступак. Ниједно од његових јавних наступања није довело до кршења наведених мјера, нигдје није говорио о свом предмету. Говорио је генерално о питањима која су му постављана о општој ситуацији, измјени Кривичног закона у погледу негирања геноцида, о догађањима које се односе на Сребреницу, а не о свом конкретном предмету”, изјавио је Стојановић.

Стојановић је рекао да је јуче, као бранилац оптуженог генерала, добио позив и приједлог изјашњења Тужилаштва БиХ на оправданост продужења мјера забране које Савчић има.

Он је подсјетио да су према генералу Савчићу од раније постојале мјере забране напуштања БиХ, састајања са свједоцима у овом предмету и оно што је било најкарактеристичније – забрана наступања у медијима у дијелу гдје не смије коментарисати чињенице из свог предмета.

Миломир Савчић

“Тужилаштво је у изјашњењу о редовној контроли наведених мјера затражило, тврдећи да је генерал Савчић својим иступима кршио ову мјеру, да се према њему изрекне мјера притвора. У том смислу заказано је рочиште”, навео је Стојановић.

Он је додао да је у прилог тог приједлога Тужилаштво доставило оне изјаве и наступе за које сматрају да представљају кршење мјера, а оне су дате у различитим медијима.

“Нама остаје да прођемо то рочиште и да се изјаснимо у вези са тим њиховим приједлогом”, појаснио је Стојановић.

Рочиште је заказано за понедјељак, 9. августа, у Суд БиХ у 11.00 часова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар