Вијести Федерација/БиХ

Авдић: Мехмедагић је ухапшен да би Додик и Човић преузели ОБА

ЗА Н1 РЕКАО И ДА ЈЕ ТА АГЕНЦИЈА ОДИГРАЛА ВАЖНУ УЛОГУ У СПРЕЧАВАЊУ РУСКОГ УТИЦАЈА“
  • Уредник портала Istraga.ba Авдо АВДИЋ тврди да је циљ операције и да Гордана Тадић остане на челу Тужилаштва БиХ

ПЛАЧЕ политичко и околополитичко Сарајево за својим јалијашем Османом Мехмедагићем и покушава да и на његовом хапшењу заради неки поен.

Авдо Авдић, уредник портала Istraga.ba, прокоментарисао је за Н1 хапшење директора Обавјештајно безбједносне агенције (ОБА), рекавши да је то почетак или чак завршница спровођења плана Милорада Додика, предсједавајућег Предсједништва БиХ и Драгана Човића, предсједника ХДЗ срачунатог на преузањеу те агенције.

Полиција Кантона Сарајево је извршила и претрес у кући Мехмедагића.

Има индиција да је утврдила њену вриједност с обзиром на то да се Мехмедагићу на терет ставља и прање новца приликом куповине двије куће у Сарајеву.

Авдић који је, како каже раније објавио “план Милорада Додика и Драгана Човића”, а који се, како каже, односи на преузимање ОБА и одржавање Гордане Тадић на челу Тужилаштва БиХ.

„Тај план подразумијева хапшење. Ја сам објављивао детаље о том плану. Друга ствар је да је то хапшење најавио у септембру прошле године аналитичар РТВ Републике Српске Џевад Галијашевић, а као трећа ствар и оно што је врло битно јесте да је Тужилаштво БиХ јутрошњу акцију провело без икакве наредбе Суда БиХ што значи да нису могли обављати претресе већ су само одвели дотичног господина у МУП КС и саслушали га”, навео је Авдић.

Даље је истакао да заправо нико не оспорава право Тужилаштва БиХ да спроводи истрагу уколико постоји основана или било каква сумња да је неко починио кривично дјело.

„Поздрављам рад Тужилаштва БиХ на овом предмету и очекујем да ће се тако односити према свим другим случајевима у Босни и Херцеговини. Посебно је интересантно да је од 2017. године ОСА (ОБА) као институција не као директор, под сталним ударима Милорада Додика и Драгана Човића и њихових партнера у Сарајеву. То се може пронаћи прегледајући само њихове архивске изјаве које су доступне свим медијима и види се да је њима циљ да на било који начин преузму контролу над том важном институцијом у БиХ која је одиграла кључну улогу у спречавању руског утјецаја”, додао је.

Додика и Човића је назвао „руским играчима“, наводећи да их тако означавају и свјетски медији.

„Њих двојица настоје преузети ОСА-у и ово је почетак реализације њиховог плана или се може рећи завршна акција која, између осталог, подразумијева и хапшење Мехмедагића. Међутим, на овај начин се и главна тужитељица Гордана Тадић покушава задржати на челу Тужилаштва БиХ”, мишљења је Авдић.

На крају је казао да не зна шта се даље може очекивати након хапшења Мехмедагића.

“Колико сам упознат, према Закону о кривичном поступку, МУП КС Мехмедагића може у својим просторијама може задржати 24 сата, а након тога га тужилац исто тако може задржати 24 сата, а након тога ће се одлучити да ли ће бити предложен приједлог за притвор или ће се пустити на слободу. Шта ће радити Тужилаштво – ја не знам, али се може рећи да је ово почетак реализације плана Додика и Човића”, поручио је Авдић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар