Вијести РС и матица

Брнабић: Србија је са 1,1 милијарду страних инвестиција за пет мјесеци 2018. лидер у региону

ПРВУ ГОДИНУ РАДА СВОЈЕ ВЛАДЕ ОБИЉЕЖИЛА У СУБОТИЦИ – ПОСЈЕТИЛА И КОМПАНИЈУ НОРМА ГРУПА

ПРЕДСЈЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић посјетила је данас, у оквиру обиљежавања годину дана рада Владе, њемачку компанију Норма група у Суботици гдје је истакла да је Србија по страним инвестицијама у првих пет мјесеци ове године апсолутни лидер у региону.

Брнабић је истакла да је Норма група, која је од почетка свог пословања у нашој земљи уложила више од 32 милиона евра, примјер инвеститора какви су потребни нашој земљи.

„Норма група Србија није само дистрибутивни центар, већ се цео процес израде производа дешава управо овде, у Суботици. Користи се домаћа памет и креативност. То је управо оно за шта се ми као Влада залажемо – јачање економије која се заснива на иновацијама и знању”, изјавила је премијерка.

„Нето прилив директних страних инвестиција у првих пет месеци 2018. године износи више од 1,1 милијарде евра, што је за скоро 160 милиона евра или 15,8 одсто више него у истом периоду претходне године”, рекла је Брнабић.

Предсједница Владе је рекла да је Њемачка једна од земаља чије су компаније уложиле највише новца у Србију.

„У Србији тренутно послује више од 400 немачких компанија које запошљавају више од 45.000 наших грађана. Наш циљ је да у будућности још више унапредимо економску и политичку сарадњу Србије и Немачке” , нагласила је Брнабић.

Норма група, која развија и производи споне, спојнице и цијеви за проток флуида за аутомобилску индустрију, тренутно запошљава 1.200 људи и извози своје производе у 50 земаља широм свијета.

Премијерка Брнабић, заједно са покрајинским премијером Игором Мировићем, градоначелником Суботице Богданом Лабаном и представницима амбасаде СР Њемачке у Србији, обишла је погон фабрике и упознала се са процесима производње и условима рада у овој компанији.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар