Вијести Странке

Чавић: Нереалне су процјене неких политичких званичника да НДП неће прећи изборни цензус

„КАДА БИ НДП БИО ДИО ИЗВРШНЕ ВЛАСТИ, ПОВЕЋАЛИ БИСМО ПЕНЗИЈЕ ЗА ДЕСЕТ ОДСТО“

ПРЕДСЈЕДНИК Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић изјавио је да у Републици Српској хитно треба повећати пензије те да би, када би НДП био дио извршне власти, пензије од 1. јануара идуће године биле повећане за десет одсто.

„Постоји реална могућност за повећање пензија у Српској, јер је неприхватљиво да су пензије у Српској најмање у Европи“, рекао је Чавић новинарима у Бањалуци након што је присуствовао свечаном отварању нових просторија Градског одбора НДП-а у Бањалуци.

Он тврди да НДП није уцјењивао нити постављао било какве ултиматуме чланицама Савеза за промјене, наводећи да су медијске спекулације да је НДП тражио премијерску функцију уколико Савез оствари изборну побједу у Републици Српској у октобру.

„НДП није постављао никакве ултиматуме никоме, него смо као и друге странке договарали своје циљеве у оквиру коалиције“, рекао је Чавић.

Он је истакао да се НДП залаже да институције за спровођење закона у Српској функционишу, као и институције за контролу банака и јавних средстава које, како је рекао, не смију бити партијске ћелије.

Говорећи о могућностима измјена Изборног закона БиХ, Чавић је рекао да у овом тренутку не види било какав капацитет за промјене Изборног закона по вољи ХДЗ-а БиХ.

Чавић је увјерен да ће НДП на предстојећим изборима у најмању руку очувати досадашњи резултат, истичући да су нереалне процјене неких политичких званичника изнесене у јавности да НДП неће прећи изборни цензус.

Предсједник Градског одбора НДП-а Крсто Јандрић рекао је да нису тачне процјене анкета о изборним резулатима НДП-а и да очекује да ће ова странка на предстојећим изборима имати најмање пет посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Јандрић је рекао да ће 1. априла у Бањалуци бити одржана проширена сједница Градског одбора НДП-а, који ће верификовати нови градски одбор који је недавно комплетно формиран након одласка неких одборника и чланова ове странке.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар