Вијести Федерација/БиХ

Човић: Хрвати су једини предводници пута БиХ у европску унију

САБОРУ ХДЗ У ЗАГРЕБУ ПРИСУСТВУЈУ И МАНФРЕД ВЕБЕР И БОЈКО БОРИСОВ

ХРВАТСКИ члан Предсједништва БиХ и предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић казао је данас на „Опћем сабору ХДЗ-а“ у Загребу да ће се Хрвати изборити да буду своји на своме.

„Иако нисмо промијенили Изборни закон изборит ћемо се да будемо своји на своме, нема подјела између Хрвата у БиХ“, рекао је Човић, подсјетивши да су Хрвати у БиХ једини предводници европског пута земље, јавља Хина.

Човић је касније на Твитеру написао да европска БиХ нема алтернативу и да ће Хрвати у БиХ без обзира на сва искушења „наставити да буду предводници ЕУ јер је БиХ њихова домовина“.

Како преносе хрватски медији, осим Човића, гости на ХДЗ-овом скупу су и предсједник Клуба посланика Европске пучке странке Манфред Вебер, бугарски премијер Бојко Борисов, као и представници дипломатског кора, борачких удружења, синдикалних центара, научног, културног, спортског живота…

Иначе, неколико хиљада изасланика требало би да на „Осамнаестом опћем извјештајном сабору ХДЗ-а“, који се данас одржава у Кошаркашком центру Дражен Петровић, донесе нови страначки статут а ХДЗ жели да демократизује и осавремени тај страначки документ.

(Фена)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар