Вијести Федерација/БиХ

Човић и Изетбеговић задовољни што БиХ у ЕУ има пријатеља попут Хрватске

У САРАЈЕВУ БОРАВИО МИРО КОВАЧ, ПРЕДСЈЕДНИК САБОРСКОГ ОДБОРА ЗА ВАЊСКУ ПОЛИТИКУ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Драган Човић и члан Предсједништва Бакир Изетбеговић примили су данас делегацију Одбора за вањску политику Хрватског сабора те су оцијенили да су институционална сарадња и интензитет посјета на високом нивоу, а да је отворена билатерална питања потребно рјешавати дијалогом у духу пријатељства и добросусједства.

На почетку сусрета истакнут је значај развоја добросусједских односа БиХ и Хрватске, уз узајамно корисну сарадњу на свим пољима од заједничког интереса.

Предсједник Одбора за вањску политику Миро Ковач је истакао да ће Хрватска наставити са пружањем подршке и помоћи БиХ на путу евроатлантских интеграција, те изразио наду да ће се наставити градити искрени, пријатељски и добросусједски односи између двије земље.

Наглашена је нужност динамизације процеса евроинтеграција Босне и Херцеговине у складу с новоусвојеном Стратегијом о кредибилној перспективи проширења према Западном Балкану ЕУ, истичући неопходност подузимања наредних корака ка провођењу неопходних реформи и испуњењу увјета за кандидатски статус.

Човић и Изетбеговић су изразили задовољство чињеницом да БиХ има пријатеља у ЕУ попут Хрватске, која искрено заговара напредак Босне и Херцеговине у процесу приступања ЕУ.

У име члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића састанку је присуствовала савјетница Марија Милић.

(НН)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар