Вијести Федерација/БиХ

Црнадак: Иванић ће побиједити Додика, Говедарица ће бити предсједник Српске

ПРИЗНАО ДА НЕМА ПОЈМА КАКО ЋЕ СЕ ИЗМЕЂУ ХРВАТА И БОШЊАКА СВЕ ЗАВРШИТИ СА ИЗБОРНИМ ЗАКОНОМ

ИГОР Црнадак, министар спољних послова Босне и Херцеговине и потпредсједник ПДП-а прокоментарисао је три главна питања тренутно у БиХ, а то су – Изборни закон, потенцијалне нове чланове Предсједништва у БиХ и новог лидера Републике Српске.

Сва три питања наравно вежу се за опште изборе у БиХ који су расписани за 7. октобар 2018. године.

„Три питања која су онако: немам појма, пола-пола и 100 посто знам, најкраћи су коментар. Изборни закон – немам појма како ће се то завршити. Знам да БиХ у многим стварима заостаје за високим демократским стандардима, али редовитост избора, тачан датум и редовна, успјешна, понекад успорена – имплементација избора – то имамо“, изјавио је Црнадак у емисји „Нови дан“ на телевизији Н1.

„Чланови Предсједништва – у ФБИХ је ситуација до те мјере конфузна да је тешко дати одговор, много је непознаница. У Републици Српској, ту је ситуација јасна. Мислим да ће Иванић, који је заједнички кандидат Савеза за промјене, поново побиједити 7. октобра. Атмосфера у јавности показује да би сваки други исход био изненађење. Халабуку је подигао Додик, који је себе најавио као кандидата, који има 150.000 гласова вишка. Та прича се истопила, видјело се да је то пробни балон који је имао за циљ да пољуља самопоуздање“, изјавио је Игор Црнадак.

Што се тиче избора предсједника Републике Српске, Црнадак такође сматра да је ситуација јасна, односно да ће побиједити Вукота Говедарица, кандидат Савеза за промјене и лидер СДС-а.

(Н1)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар