Вијести Предсједник РС

Цвијановић Галагеру: За стабилност БиХ је пресудно БиХ поштовање Дејтон и Устава БиХ

РАЗГОВАРАЛА У БАЊАЛУЦИ СА СЕКРЕТАРОМ ВАТИКАНА ЗА ОДНОСЕ СА ДРЖАВАМА

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са секретаром за односе са државама у Државном секретаријату Свете Столице надбискупом Полом Ричардом Галагером, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

Током састанка на којем је разговарано о односима Републике Српске и Свете Столице, тренутним политичким приликама у БиХ и региону, Цвијановић је изразила пуну посвећеност институција Српске очувању мира и стабилности, као и јачању билатералне и регионалне сарадње.

На састанку са надбискупом Галагером предсједница Српске истакла је да је дијалог једини ефикасан начин рјешавања политичких питања у свим демократским, вишенационалним заједницама, те указала на потребу уважавања легитимних интереса свих конститутивних народа у БиХ, наводи се у саопштењу.

Цвијановић је саговорника упознала са позицијом и ставовима Српске у погледу актуелних политичких прилика у БиХ, нагласивши да је досљедно поштовање међународног права, Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ од суштинске важности за дугорочну стабилност БиХ и пуну функционалност заједничких институција.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар