Вијести Федерација/БиХ

Цвијановић на Регионалном молитвеном доручку у Солуну

ОКУПИО ИСТАКНУТЕ ЛИЧНОСТИ ИЗ ГРЧКЕ, РЕГИОНА И СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић борави у посјети Грчкој, у оквиру које је данас у Солуну присуствовала Регионалном молитвеном доручку Југоисточне Европе.

Током обраћања на овом скупу, Цвијановић је указала на турбулентне глобалне околности и актуелне изазове са којима се суочава савремени свијет, као и на важност кориштења дипломатских метода са циљем њиховог превазилажења.

Цвијановић је нагласила да се пут ка проналажењу заједничког језика и превазилажењу свих изазова, како животних, тако и општих, састоји од толеранције, узајамног разумијевања и спремности да проблеме сагледамо из више перспектива.

Овом приликом, српски члан Предсједништва је изразила задовољство учешћем на овогодишњем Регионалном молитвеном доручку у Солуну.

Цвијановић је подсјетила да ово окупљање потврђује жељу присутних да чине добро у свијету и сопственим заједницама, као и уједињеност у вјери и милосрђу која надилази све разлике.

Овом традиционалном регионалном окупљању присуствовали су актуелни и бивши представници власти, политичког и друштвеног живота Грчке, земаља регије и Сједињених Америчких Држава.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар