Вијести РС и матица

Дачић: Курти ће и нову рунду у Бриселу искористити за избегавање формирања Заједнице српских општина

НАГЛАСИО: СРБИЈА ЋЕ БИТИ КОНСТРУКТИВНА – ПРЕДСЈЕДНИК ВУЧИЋ ЋЕ БИТИ СПРЕМАН ЗА САСТАНАК
  • Сматра да ће Приштина покушати да минимизира значај Заједнице српских општина – почев од имена, статута и управљачког тима, па до овлашћења

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти сваки дан ствара нове кризе, те да вјерује да ће сутра, током нове рунде дијалога, наставити исту политику избјегавања формирања Заједнице српских општина.

Дачић је оцијенио да Курти са свакодневним кризама покушава да преусмјери пажњу на проблеме на терену да би се „закључило“ да још нема услова за формирање Заједнице српских општина.

– Њима је свакако очекивање да Србе протерају и да нема потребе за Заједницом српских општина. Србија има чврст став. Ми ћемо бити уз наш народ на Космету. Уочи сутрашњег састанка Београда и Приштине у Бриселу, једно је сигурно – Србија ће бити конструктивна и председник Александар Вучић је спреман за тај састанак – рекао је Дачић.

Он сматра да ће Приштина покушати да минимизира значај Заједнице српских општина, почев од имена, статута, управљачког тима, до овлашћења која има.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар