Вијести Странке

Демос апеловао на грађане да заштите своју имовину у Федерацији БиХ

У ФБиХ ДАНАС ЖИВИ САМО 56.000 СРБА ШТО ЈЕ ЈЕДВА 10 ОДСТО У ОДНОСУ НА СТАЊЕ 1991. ГОДИНЕ
  • Милан ДАКИЋ: До сада је покренуто 9.000 предмета, тако да ће исто толико породица сачувати 57.000 хектара своје земље

НОСИЛАЦ листе Демоса за Народну скупштину из Изборне јединице шест Милан Дакић упутио је данас хитан апел и позив грађанима да заштите своју имовину у Федерацији БиХ /ФБиХ/ од покушаја отимања у том ентитету.

„Свједоци смо покушаја да се отме имовина од 400.000 Срба из ФБиХ, расељених широм Србије“, упозорио је Дакић и навео да на простору тог ентитета данас живи само 56.000 Срба, што чини око 10 одсто у односу на 1991. годину.

Он је позвао све грађане чија је имовина могући предмет отимања од стране власти у ФБиХ да се што прије обрате Канцеларијама за правну помоћ, дипломатско-конзуларним представништвима и српским удружењима у дијаспори.

У саопштењу се наводи да је, захваљујући заједничким залагањима Републике Српске и Србије, поред Београда и још шест градова широм Србије, отворена Канцеларија за правну помоћ Србима поријеклом из ФБиХ и у Новом Саду.

То је дио заједничке кампање Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, покрајинског Фонда за избјегла и расељена лица и скупштинског Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

Улога ових канцеларија је да помажу расељеним Србима да сачувају породичну имовину на простору ФБиХ, јер у актуелном поступку усклађивања земљишне књиге и катастра постоји ризик да изгубе своју имовину, а да о томе не буду чак ни обавјештени.

До сада је покренуто 9.000 предмета, тако да ће исто толико породица сачувати 57.000 хектара своје земље.

Дакић је скренуо пажњу на неопходност слоге, компромиса и јединства у име очувања Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар