Вијести Федерација/БиХ

Десет ухапшених у Кантону Сарајево због „производње и промета дроге“

ПРЕТРЕСИ НА ДЕВЕТ ЛОКАЦИЈА – ОДУЗЕТО ШЕСТ КИЛОГРАМА КАНАБИСА И НЕШТО КОКАИНА И СПИДА

ПРИПАДНИЦИ Федералне управе полиције (ФУП) данас су у оквиру акције кодног назива „Мета“ на подручју Кантона Сарајево ухапсили 10 лица која се сумњиче за кривично дјело „недозвољена производња и промет дроге“.

Ухапшена су лица чији су иницијали Н. Х, Н. Х, Х. А, Ђ. Н, И. К, А. К, С. И, А. А, А. Ћ. и А. М, која се доводе у везу са овим кривичним дјелима.

Према наредбама Општинског суда у Сарајеву, извршени су претреси станова, кућа и угоститељских објеката на девет локација на подручју општина Илиџа, Ново Сарајево и Центар, која су користила осумњичена лица.

Приликом претреса пронађено је и одузето око шест килограма канабиса, мање количине кокаина и спида, те ватрено оружје, муниција, мобилни телефони и СИМ картице и други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелом, саопштено је из ФУП-а.

У акцији претреса учествовали су и припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Након криминалистичке обраде у ФУП-у, осумњичени ће бити предати у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, гдје ће поступајући тужилац након испитивања одлучити о даљим мјерама.

Акција је проведена према налогу и под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево.

(Срна)

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар