Вијести Влада РС

Директор полиције РС смијенио командира ПС Бањалука – Лауш и његовог замјеника

БИЋЕ ПОКРЕНУТ И `УНУТРАШЊИ ПОСТУПАК` РАДИ УТВРЂИВАЊА ЊИХОВЕ ОДГОВОРНОСТИ

ДИРЕКТОР полиције Републике Српске Дарко Ћулум смијенио је командира полицијске станице Бањалука – Лауш и његовог замјеника.

Истовремено, начелник Полицијске управе Бањалука донио је Рјешење о суспензији инспектора исте Полицијске станице, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Ове мјере предузете су неколико сати након што је то од Ћулума затражио министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

„Директор полиције Републике Српске у складу са својим овлаштењима донио је Рјешење о распореду командира и замјеника командира за послове криминалитета Полицијске станице Бања Лука – Лауш на друге послове и задатке. Начелник Полицијске управе Бања Лука донио је Рјешење о суспензији инспектора Полицијске станице Бања Лука – Лауш“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су наведене мјере предузете према „полицијским службеницима Полицијске станице Бањалука – Лауш који нису благовремено предузели потребне мјере и радње у вези са пријавом од 18.03.2018. године да је непознато лице извршило кривично дјело ‘Крађа’ у улици Велибора Јањетовића број 11″.

У претходном саопштењу МУП-а наглашено је да је у каснијој истрази ово кривично дјело доведено у везу са трагично настрадалим Давидом Драгичевићем, „али да се у вријеме пријаве ова два случаја нису могла довести у везу“.

Против сва три полицијска службеника биће покренут унутрашњи поступак с циљем утврђивања постојања одговорности.

https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Smijenjeni-policijski-sluzbenici-stanice-Laus/476882

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар