Вијести Предсједник РС

Додик и Тудик сагласни: Српска и Француска могу да сарађују у много области

ПРЕДСЈЕДНИК РС РАЗГОВАРАО СА АМБАСАДОРКОМ ФРАНЦУСКЕ У БиХ
  • Предсједник Српске нагласио да је успостављање легитимне и функционалне власти на свим нивоима у БиХ од великог значаја за европски пут, те истакао важност унутрашњег дијалога свих политичких актера у БиХ о значајним питањима и пројектима од важности за све њене грађане

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са амбасадорком Републике Француске у БиХ Кристин Тудик, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Овом приликом је разговарано о актуелним политичким и економским приликама у Српској и БиХ, као и о процесу европских интеграција уз пуно уважавање и поштовање Устава и Дејтонског споразума, наводи се у саопштењу.

Током састанка предсједник Српске је нагласио да је успостављање легитимне и функционалне власти на свим нивоима у БиХ од великог значаја за европски пут, те истакао важност унутрашњег дијалога свих политичких актера у БиХ о значајним питањима и пројектима од важности за све њене грађане.

Додик је истакао да од политичке стабилности зависе бројна инострана улагања, те подсјетио да је Српска показала пуни демократски капацитет и способност да у кратком року послије избора формира Владу и усвоји стратешке документе што је предуслов за системско рјешавање економских и социјалних проблема.

Саговорници су оцијенили да постоји много области у којима Српска и Француска могу да сарађују, при чему је изражено увјерење да ће се у наредном периоду односи даље продубљивати и развијати, са циљем доприноса привредном расту и развоју, повећању броја инвестиција, радних мјеста и бољем стандарду.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар