Вијести РС и матица

Дводневна промоција туристичке понуде Требиња у Ваљеву

СВЕ У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „И ОВОГА ЉЕТА - ТРЕБИЊЕ ТЕ ЧЕКА“
  • За промоцију ено-гастрономске понуде у оквиру посебног промо штанда била је задужена “Херцеговачка кућа”, чији је спектар производа изазвао посебну пажњу присутних

ТРЕЋА овогодишња велика промоција туристичке понуде Требиња одржана је у Ваљеву, а интересовање је било велико.

Дводневна промоција туристичке понуде Требиња у Ваљеву одржана је у оквиру промотивне кампање “И овог љета Требиње те чека” у петак и у суботу, 6. и 7. августа, у оквиру најзначајније и најпосјећеније туристичке манифестације у Ваљеву – “34. Тешњарских вечери”, саопштено је из требињске Туристичке организације.

“Промотивна кампања ’И овог љета Требиње те чека’ потврдила је да се овај град успио изборити за своју позицију када је ријеч о регионалном туристичком тржишту, што је потврдило велико интересовање и изузетан одзив грађана Ваљева и околине, али и бројне забиљежене посјете и ноћења туриста из овог дијела Србије, како ове, тако и протеклих година”, навели су из требињске Туристичке организације.

Циљ је био представљање туристичке понуде Требиња грађанима Ваљева и посјетиоцима манифестације “Тешњарске вечери”, уз јасан позив да посјете Требиње, а све у складу са слоганом кампање ’И овог љета Требиње те чека’.

Првог дана промоције одржан је састанак званичних делегација градова Ваљево и Требиње, предвођених ваљевским градоначелником Лазаром Гојковићем и замјеником требињског градоначелника Драженом Бошковићем, на којем је разговарано о наставку и могућностима проширења сарадње та два града, како у области туризма, тако и у осталим привредним и културним областима у којима постоји простор за додатно повезивање и размјену знања и искустава.

Многобројним грађанима Ваљева, али посјетиоцима манифестације “34. Тешњарске вечери” презентована је комплетна туристичка понуда Требиња са посебним нагласком на љетњу туристичку понуду, а за промоцију ено-гастрономске понуде у оквиру посебног промо штанда била је задужена “Херцеговачка кућа”, чији је спектар производа изазвао посебну пажњу присутних, наведено је у саопштењу.

Из требињске Туристичке организације истакли су да је за туристичку понуду Требиња владало и велико интересовање локалних, регионалних и државних медија, па је читава промоција додатно добила на значају.

Домаћини су, у оквиру промоције, уприличили прикладан обилазак најзначајнијих туристичких локалитета Ваљева, с циљем упознавања гостију о туристичкој понуди тог града, а посебан акценат стављен је на туристичку понуду Дивчибара и околине.

Представљање Требиња у Ваљеву реализовано је сходно недавно склопљеном “Протоколу о пословно-техничкој сарадњи” између туристичких организација два града, као и уз помоћ и подршку града Ваљева.

Понуда Требиња раније је представљена и у Бањалуци и Београду.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар