Вијести Свијет

Ердоган Харадинају: По чијој директиви си смијенио шефа обавјештајне службе и министра полиције?

ЗАПРИЈЕТИО МУ ДА ЋЕ `ПОЛОЖИТИ РАЧУН` ШТО ЈЕ ШТИТИО ПРИПАДНИКЕ ГУЛЕНОВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Турске Реџеп Тајип Ердгоан критиковао је косовског премијера Рамуша Харадинаја због одлуке да смијени шефа обавјештајне службе и министра унутрашњих послова, упитавши га – по чијој директиви је то урадио.

„Наша обавјештајна служба је операцијом на Косову ухватила и пребацила највише челнике ове организације на Балкану. Али, жалостан сам због једне ствари. Косовски премијер (Рамуш Харадинај), смијенио је човјека на челу обавјештајне службе и министра унутрашњих послова. Питам косовског премијера, по чијој директиви си направио такав корак? Од када си ти почео штитити оне који покушавају извршити удар на Републику Турску“, поручио је Ердоган.

Додао је да ће Харадинај пред „Косоварима полагати рачун за то што је хранио оне који су покушали извести удар на Турску“.

„Турска је Косово прихватила као братску земљу. Како ти можеш поред себе хранити оне (ФЕТО) који су покушали извести удар на Турску, ти ћеш за то полагати рачун. Пред мојом браћом Косоварима, онима које ја познајем, полагаћеш рачун за то, ја то знам“, закључио је Ердоган.

(Анадолија)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар