Вијести Федерација/БиХ

Гогановић: Хрватска није дала агремане Стабанчићу у Скопљаку јер су били у Седмој муслиманској бригади

ЗУКАН ХЕЛЕЗ САД ЗА ВОЈНОГ АТАШЕА У ЗАГРЕБУ КАНДИДУЈЕ КЕМАЛА СУЉЕВИЋА

ЗАМЈЕНИК министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић рекао је за РТРС да су надлежне институције у Хрватској одбиле да дају сагласност на именовање војних аташеа при Амбасади БиХ у Загребу, бригадирима Мирсаду Стабанчићу и Изудину Скопљаку, због њихове ратне биографије.

Зато што су били у саставу злогласне Седме муслиманске бригаде, која је упамћена по стравичним злочинима над Хрватима током муслиманско-хрватског сукоба у грађанском рату у БиХ.

Гогановић је рекао да Хрватска као суверена земља има право да не да агреман, без било каквог образложења. У складу са дипломатским правом.

Гогановић је истакао и да је то класични наставак бошњачке политике да припаднике ове злогласне ратне војне формације инсталирају на веома битне функције.

Он је потврдио да је Министарство одбране, којим руководи Зукан Хелез, припремило нови приједлог о именовању Кемала Суљевића за војног аташеа при Амбасади БиХ у Загребу, а који би Предсједништво БиХ требало да разматра на сједници заказаној за четвртак, 4. јула.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар